Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №361 від 11.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Параолімпіада

Тренер Андрій Демчук з прапором НПК

Рівненська плавчиха відзначилася у Пекіні

Спортсменка з Рівного Ярина Матло у розряді спортсменів-інвалідів з вадами зору здобула третє місце на змаганнях на дистанції 100 метрів брасом, які проходили 8 вересня в Пекіні. Вона показала результат 1 хвилина 19 секунд та 53 десятих.

Вже вдруге за сезон делегація українських спортсменів відбула до Піднебесної. Не встигли охолонути у пам’яті спогади про події літніх Олімпійських ігор, як Пекін знову гостинно приймає спортсменів з усього світу. У китайській столиці стартували ХІІІ Параолімпійські ігри.

Паралельно з урочистостями з нагоди відкриття ігор у Пекіні, шостого вересня відбулася і церемонія підняття прапора Національного параолімпійського комітету на майдані Незалежності у Рівному.

Участь у відкритті ігор у Рівному брали заступник міського голови Світлана Богатирчук-Кривко, керівник облцентру “Інваспорт” Віктор Кучер та тренер Андрій Демчук.

Розповідає директор облцентру “Інваспорт”, Віктор КУЧЕР: “До Пекіна у складі української делегації вирушили і четверо рівнян: майстер спорту міжнародного класу, кавалер орденів третього та другого ступенів “За заслуги”, чемпіон афінської параолімпіади, футболіст Ігор Косенко (ДЦП); майстер спорту міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору Олександр Помінов; майстер спорту з дзюдо серед спортсменів з вадами зору Юлія Галинська; майстер спорту міжнародного класу з плавання Ярина Матло. Усі вони мають чудові шанси завоювати медалі.

Загалом українська команда виглядає дуже потужно. У складі делегації до Пекіна відлетіли сто двадцять шість спортсменів та близько семидесяти чоловік обслуговуючого персоналу та тренерів.

Крім того, зважаючи на те, що чотири роки тому в Афінах збірна України посіла перше загальнокомандне місце, шансів на перемогу і цього року наші земляки мають безперечно багато. Чекатимемо на перемоги вже найближчим часом”.

11.09.2008Сторінку підготував Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 11.09.2008p. 
На головну сторінку