Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №362 від 19.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Висновок

Експерти відзначають успіхи уряду в боротьбі з інфляцією

Дві години поспіль працівники прокуратури області, Управління Служби безпеки України в області, Управління Міністерства внутрішніх справ України в області та працівники Державної податкової адміністрації в області чекали скарг від жителів нашого краю, які, за їх же словами, без хабара і кроку ступити не можуть. Чекали-чекали та на такий “ажіотаж” навіть не сподівалися…

Одним із головних підсумків восьми місяців роботи уряду Тимошенко стало уповільнення динаміки інфляції - до 14,8 відсотка у річному вимірі. Про це, як повідомляє агентство “Інтерфакс”, заявив директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор БУРАКОВСЬКИЙ.

За ті чотири місяці, що залишилися до кінця року, за його словами, темпи росту цін будуть нижчими, ніж на початку року. Така позитивна ситуація пояснюється спільними антиінфляційними заходами Кабінету міністрів та Національного банку, пояснив економіст. “Залишається сподіватися, що подальша антиінфляційна співпраця цих двох структур буде лише посилюватися”, - відзначив Ігор Бурковський.

Як відомо, Уряд Тимошенко шалену інфляцію отримав у спадщину від Януковича. На початку року Тимошенко заявила, що їй знадобиться шість місяців, аби загнуздати ціни – і обіцянку виконала. Інфляцію взято під контроль, хоча зрозуміло, що назад ціни повернути неможливо – бо так просто не буває.

19.09.2008Василь МУДРИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 19.09.2008p. 
На головну сторінку