Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №218 від 15.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Світла пам'ять

Нехай йому буде Царство Небесне

10 грудня, на 48-му році життя, після важкої недуги відійшов у вічність Високопреосвященнійший митрополит Рівненський і Острозький Даниїл, член Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату. Перестало битися серце вірного сина Помісної Православної Церкви, великого патріота України та її народу.

Усі, кому Господь дав можливість спілкуватись із владикою Даниїлом, навчалися у нього мудрості, доброти, любові, справедливості, відчуваючи в ньому благословення Боже.

Ім'я Даниїл Богдан Чокалюк отримав при постриженні в ченцi в Одеському Свято-Успенському чоловiчому монастирi. Возведений Блаженнійшим митрополитом Київським i всiєї України Фiларетом у сан iгумена та призначений ректором Київської Духовної Семiнарiї з возведенням у сан архімандрита. У 2000 році Преосвященнійшого Даниїла призначено єпископом Рiвненським i Острозьким, керуючим Рiвнен- ською єпархiєю.

З приходом на Рівненську кафедру владика Даниїл реорганізовує Рівненське Духовне Училище в семінарію, розбудовує єпархію, відроджує монастирі. У день десятої річниці його єпископської хіротонії Високопреосвященнійшого Даниїла піднесено до сану митрополита.

Митрополит Даниїл був одним з головних учасників переговорного процесу з визнання Української Православної Церкви Київського Патріархату світовою Православною спільнотою.

Господь покликав до себе його душу, а тіло сина Буковини прийме свята волинська земля. Нехай буде вона йому пухом.

15.12.2005Відділ зв'язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації облдержадміністрації



Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2005p. 
На головну сторінку