Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №363 від 25.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Відкриття сезону

Родом із дитинства

Родом із дитинства

Актори розповідають про свій шлях до лялькового театру

Напередодні відкриття нового театрального сезону ми вирішили поцікавитися у акторів Рівненського академічного обласного театру ляльок, чому вони обрали саме цю професію і яким чином опинилися у стінах театру. Як з’ясувалося, тут немає випадкових людей, так чи інакше їхня доля пов’язана з творчістю, і більшість із них у дитинстві мріяли бути акторами. Ось що вони розповідають...

Провідна актриса Олена ТКАЧУК:

- У дитинстві в мене було дві мрії - стати вчителем або артисткою. Вони здійснилися: за освітою я - вчитель історії, а за покликом долі - артистка.

Займалася у драмгуртках, спочатку - при Зорянському палаці культури, а потім - у Рівному, ми постійно їздили виступати в райони. Пізніше відвідувала театральну студію в ЗОШ №27, керівником якої був Дмитро Карачун. Студенткою працювала на 10-му каналі. На другому ж курсі інституту я прийшла на прослуховування до театру ляльок і лишилася. Працюю вже третій театральний сезон. Досі пам’ятаю свій перший робочий день, з яким пов’язана кумедна історія. Під час чайної церемонії я помітила, що усі актриси пили чай без цукру, а я на той час на маленьку чашку клала три ложечки цукру з гіркою. Вирішила бути, як усі. Увесь тиждень пила чай без цукру. Потім дізналася, що це не обов’язково, але звичка залишилася донині.

Провідна актриса Ірина ДЗИГАЛЬЧУК:

- Здається, кожна дівчинка у дитинстві мріяла бути акторкою! Я ж - ні. Натомість завжди була активна, наполеглива, хотіла зробити людям свято. Мене яскраво характеризує такий випадок: на новорічному ранку у мами на фабриці я один і той самий віршик розповідала три рази!

Після закінчення Кам’янець-Подільського училища культури їхала до Хмельницького українського музично-драматичного театру. Під час зупинки у Рівному мама встигла побувати у театрі ляльок, де дізналася, що туди потрібна акторка на конкурсній основі. Я й пішла на прослуховування. Прочитала прозу, поему, вірш, байку, зіграла на фортепіано, станцювала. Мені одразу сказали, щоб принесла трудову книжку. Цікаво, що на той час у Хмельницькому мене вже не чекали...

Тож я надзвичайно люблю наш колектив. Дякую Богу за те, що тут працюю.

Майстер сцени Олександр ШИЛО:

- У дитинстві хотів бути космонавтом. Під час навчання у школі займався у театральній студії в ЗОШ №27. А потім поступав у Рівненський інститут культури на режисуру. З першого разу не пройшов, тож мав рік у запасі. Тоді у театрі ляльок звільнилося місце машиніста сцени (хоча я взагалі-то цікавився драмою). Мені неодноразово пропонували, щоб перевівся на актора. Я весь час відмовлявся, казав, що це не моє.

У 1995 році ми святкували 20-річчя з дня створення театру (на той час я вже пропрацював рік). На мене це справило велике враження і я захотів перевестися на актора. Перша моя роль - Їжачок у виставі “Теремок”, режисером якої був Віктор Клімчук з Вітебська (Білорусь). Зараз за сумісництвом працюю помічником режисера, також пишу сценарії до новорічних ранків.

Взагалі, ніколи б не подумав, що стану актором. Батьки спочатку були проти. Але коли я цим захопився, то погодилися.

Заслужена артистка України Алла ЧЕРУХА:

- Я не думала, що буду артисткою саме театру ляльок. Після закінчення Дубенського культосвітнього училища збиралася вступати до Києва чи Львова. Але прочитала в газеті, що оголошується набір у Рівненський театр ляльок, який розпочинав свою роботу. Незважаючи на мій малий зріст (1,52 м), мене все ж таки взяли на роботу. Саме на той час режисер збирався ставити спектакль “Гусеня” і йому була потрібна дівчинка у живому плані, яка б пасла гусенят. Працювати мені справді було нелегко, адже доводилося ставати на котурни - пристосування, на яких пересуваються актори лялькового театру надто малого зросту. Цікаво, що у Рівному я їх знайти не могла, мені їх подарували вже згодом під час гастролей у Києві.

Сюди я прийшла в 19 років і, окрім театру ляльок, більше ніде не працювала. Тут я і з чоловіком познайомилася, і заміж вийшла. Я дуже люблю свою професію й ні на що її б не проміняла. Працюючи з дітьми, відчуваєш себе завжди молодим, забуваєш про свої роки.

Майстер сцени Леся МИКИТЮК:

- Під час навчання у школі я хотіла бути вчителькою. Водночас займалася у драм-гуртку. Коли ж у восьмому класі ми поїхали на огляд, до мене підійшов режисер, який бачив мою гру, і порадив вступати до театрального.

Мама мене підтримала. Я поїхала у Дніпропетровськ на конкурс, подала документи на драмвідділення, а мій викладач порекомендував мені перейти на лялькове. Поступила з першого разу. Спочатку було дуже важко, навіть хотіла забирати документи. Та далі навчання давалося дуже легко.

Після закінчення вузу я отримала чотири запрошення на роботу в театри, одне з них - у Рівненський обласний театр ляльок, в якому працюю вже 19-й рік.

Заслужена артистка України Франческа БАРАБАШ:

- З дитинства хотіла бути актрисою, ходила, співала по лісі, - адже батько був лісником. Закінчила Дніпропетровське театральне училище, відділення - “актор театру ляльок”. У Рівне потрапила за направленням, навіть ще встигла отримати квартиру від театру. У моїй трудовій книжці - лише один запис, адже у театрі я вже 30 років. Ляльковий театр - це моє покликання, іншого мені не треба.

Актор Олексій ЗАВОРОТНІЙ:

- Спочатку хотів бути водієм великих вантажівок. Але потім змінив свою мрію - вирішив, що стану актором, але не ляльковиком. Тож вступив до інституту культури РДГУ. На четвертому курсі прийшов на прослуховування у театр ляльок і залишився тут працювати. І не шкодую про це. Я зрозумів, що це зовсім інше мистецтво. Мені дуже подобається тут працювати - посмішки дітей заряджають тебе енергією та натхненням, а ти натомість даруєш їм радість, любов і тепло.

Актриса Юлія ГОЛЬОНКО:

- До сьомого класу мріяла працювати у міліції, а потім почала займатися у театральному гуртку й мені це сподобалося. В одинадцятому класі після уроків пішла на прослуховування, після чого мене одразу запросили на роботу. Потім вступила до Рівненського інституту культури на заочне відділення. Поки працюю у театрі ляльок, а далі - як Бог дасть. Актриса Олена ПОДОЛЕЦЬ:

- У дитинстві я хотіла бути вихователькою й працювати з дітьми. Але коли виросла, почала цікавитися театром і, зрештою, працюю у театрі, але з дітьми. Так що частково моя дитяча мрія здійснилася.

25.09.2008Кароліна КРУГЛИК


Переглядів: 868

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (906)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"