Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №363 від 25.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Тимошенко наполягає,

що єдиною державною мовою була, є і буде українська

“Єдиною державною мовою в Україні є українська. Ця позиція Юлії Тимошенко та очолюваної нею політичної сили була, є, та залишиться незмінною, а всі інші твердження є політичною спекуляцією опонентів БЮТ”, - заявив перший віце-прем’єр Олександр ТУРЧИНОВ.

Коментуючи зміст Закону про державну службу, Олександр Турчинов зазначив, що “будь-хто, хто хоча б вміє читати українською, побачить, що норми про державність чи офіційність російської мови в законі нема”.

Однак оскільки проект містить норму щодо знання різних мов держслужбовцями, саме за наполяганням фракції БЮТ проект не було ухвалено в цілому, а направлено на друге читання, де це питання буде більш чітко узгоджене з Конституцією держави. “В іншому ж випадку за закон не буде проголосовано”, - cказав перший віце-прем’єр.

Турчинов також звернув увагу на прямі текстові та оціночні співпадіння в трактуванні норм законопроекту про держслужбу в недільному випуску “Подробиць тижня” та в заяві Віктора Балоги, оприлюдненій в понеділок. “Це дає підстави вважати, що на “Інтері” вкотре чи-то прислухалися до усних порад Балоги, чи-то вчиталися в темник”.

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко тим часом також заявила, перебуваючи в Полтаві, що вона особисто та фракція БЮТ “заявляла, заявляє та заявлятиме”, що в Україні одна єдина державна мова – українська, а заяви керівника Секретаріату Президента України Віктора Балоги вважає провокативними.

25.09.2008“Урядовий портал”



Рівне-Ракурс №10 від 25.09.2008p. 
На головну сторінку