Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №363 від 25.09.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зайнятість

Є попит – нема працівників

Нещодавно у приміщенні ресторану “Фараон” відбулася прес-конференція, присвячена питанню молодіжного працевлаштування у ресторанному бізнесі.

Начальник відділу статистики, моніторингу та прогнозування міського Центру зайнятості Маргарита ЛУЦИК розповіла про дисбаланс між попитом і пропозицією, який виник на ринку праці Рівного. Ця ситуація зумовлена низкою причин, однією з яких є розрив між ринком освітніх послуг і ринком праці, а особливо - ігноруванням молоддю робітничих професій, пояснюючи це тим, що вони є непрестижними, низькооплачуваними та мають незадовільні стимули до праці.

Наразі у Рівному функціонують два навчальні заклади, де готують спеціалістів у сфері ресторанного бізнесу, а саме: Рівненський кооперативний економіко-правовий коледж та Рівненський професійний ліцей. Кількість їх випусників досить мізерна від того, що потребує ринок праці нашого міста.

Керівник молодіжного центру праці “МІКС” Оксана НІКОНЧУК розповіла про співпрацю між міським Центром зайнятості та роботодавцями. Підбір персоналу відбувається за методикою “есесмент-центр”, яка дає можливість визначити за допомогою есе, наскільки людина хоче працювати у даній сфері діяльності і що саме спонукає її до цієї роботи. “Завдяки нетрадиційному підходу до підбору персоналу можливість знайти того фахівця, який вам необхідний, значно зростає”, - зауважила Оксана Нікончук.

Із реформуванням у сфері працевлаштування погодився і фундатор Асоціації ресторанного бізнесу у Рівному, директор ресторану “Фараон” Володимир ШИШКІН: “Ця проблема пов’язана з дефіцитом кадрів. Небажання молоді йти у сферу ресторанного бізнесу пояснюється проблемою неможливості кар’єрного росту”. Тому тепер асоціація ресторанного бізнесу Рівненщини намагається власними зусиллями організувати курси підготовки персоналу.

25.09.2008Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 25.09.2008p. 
На головну сторінку