Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №364 від 02.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Смачного!

Як правильно приготувати жульєн

Як правильно приготувати жульєн

Всі інгредієнти потрібно нарізати тонкою соломкою (крім цибулі). Жульєн готують з таких грибів: білі, печериці або лисички. Іноді в жульєн добавляють м’ясні компоненти, котрі мають бути м’якими і ніжними, наприклад: курку, креветки, жирні сорти риби, шинку. Коли будете підсмажувати цибулю, не доводьте її до зміни кольору, інакше жульєн буде гірким.

Рецепт жульєна з

грибами

Необхідні продукти: печериці - 500 г, цибуля ріпчаста - 2 шт., сметана – 200 г, твердий сир - 300 г, рослинна олія, сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування: цибулю порізати і викласти на добре розігріту сковорідку. Порізати печериці і викласти до цибулі. Коли гриби будуть готові, покласти їх у термостійку посудину (заповнивши її на 2/3). Влити соус і потушкувати.

Соус для жульєнів буває двох видів:

сметанний - сметана, за бажанням - з борошном або яйцем; або сметана + майонез;

соус Бешамель - підсмажене борошно (обсмажується до коричневого кольору на сухій сковорідці), розмішується з молоком та вершковим маслом.

Посолити й поперчити за сма--

ком.

Коли жульєн 5 хв. протушкується, затрусити його потертим сиром (або сумішшю сиру з панірувальними сухарями), а коли сир розплавиться і ледь зарум’яниться - страва готова.

Рецепт жульєна з креветками

Технологія приготування жульєна така сама, лише замість курячого м’яса чи грибів у страву додаються чищені, ледь відварені креветки, заливаються сметанним соусом, посипаються сиром і запікаються.

У жульєн з креветками можна додати варений рис і овочі (цвітну або брюссельську капусту, шпинат).

Жульєн подають на стіл гарячим. Посудина з жульєном ставиться на накриту серветкою маленьку тарілочку.

02.10.2008



Рівне-Ракурс №10 від 02.10.2008p. 
На головну сторінку