Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №364 від 02.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Для роздуму

Кількість бомжів зрости не повинна

Нещодавно генеральний директор ВАТ “Рівнеазот” Михайло ЗАБЛУДА спростував чутки про те, що мешканців відомчих гуртожитків можуть вигнати на вулицю. “З перших днів на посаді директора я прагнув віддати ці гуртожитки у власність держави. Ніхто й ніколи не намагався виселяти їх мешканців”. Наразі частина гуртожитків вже належить місту, решту планують передати у 2009 році. І як наголосив Михайло Заблуда, передаватимуть місту з усіма їхніми проблемами.

- Щодо приватизації кімнат у гуртожитку, то наразі цей механізм відсутній навіть на законодавчому рівні, - повідомив Михайло Заблуда. - Проте Верховна Рада України у вересні поточного року прийняла проект ЗУ “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків”, який, після погодження та підписання Президентом, набере чинності з 1.01.2009 року. Згідно з цим законом, громадяни, які проживають у гуртожитках, що перебувають у власності підприємств, створених у процесі корпоратизації, матимуть право на приватизацію займаних житлових приміщень після передачі таких гуртожитків у комунальну власність.

Якщо до моменту передачі цих гуртожитків Закон набере чинності, то керівництво підприємства ніяких заперечень щодо приватизації кімнат не висуватиме. Надалі тему гуртожитків Михайло Заблуда оголосив закритою - раз і назавжди.

Тим часом, знову під загрозою початок опалювального сезону у рівненському гуртожитку по вул.Відінській,42а. Його триста мешканців можуть вкотре постраждати через чужі борги.

Нині борг гуртожитку за теплопостачання сягнув уже 134 тисячі гривень, 113 тисяч – борг колишніх орендарів, які незаконно захопили кілька поверхів. Таким чином, у регіональному відділенні ФДМУ у Рівненській області, який є розпорядником даної будівлі, наголошують – це борг не мешканців гуртожитку. “Привабливий бізнес відчуження та перепродажу гуртожитків, на жаль, породив нові методи шахрайств проти житлових прав громадян. Судова тяганина з цих питань триває роками, і рішення, як не прикро, приймають не завжди на користь людей”, - говорить начальник регіонального відділення Віктор МАТВІЄНКО. Адже швидко розрахуватися з усіма комунальними боргами, на його думку, можна було б, уклавши договори оренди на незаконно “окуповані” площі. Між іншим, торік тепло в оселях мешканців “горе-гуртожитку” з’явилося лише 23 листопада - регіональне відділення домовилося з теплопостачальниками про реструктуризацію боргу. Тоді кошти вдалося віднайти завдяки особистій домовленості начальника РВ із суборендарями.

02.10.2008Алла БІДЮК Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 02.10.2008p. 
На головну сторінку