Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №364 від 02.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Загартовуємося

Новак сподівається на Бога

Новак сподівається на Бога

26 вересня відбувся брифінг заступника голови обласної державної адміністрації Володимира НОВАКА щодо ситуації із забезпечення природним газом підприємств області, які надають послуги із теплопостачання. Пан Новак повідомив про технологічну готовність Рівненщини до початку опалювального сезону, але, на жаль, і досі лишається проблемою підписання договорів та лімітів на постачання газу в область з НАК “Нафтогаз”.

Зокрема, основною вимогою “Нафтогазу” є повний розрахунок теплопостачальних підприємств області, який складає 32 мільйони гривень. Але ключовою загадкою лишається наступне: за якими ж все-таки цінами населення розраховуватиметься за газ цьогоріч? Відповіді не знає й керівництво області. Впевненість тільки в одному - платити і споживачам, і тепловикам щомісяця доведеться за різними тарифами.

Володимир Новак запевняє, що подача газу може відбутися “хоч завтра”, проте вартість послуг розраховується на шість місяців, кошти з бюджету закладаються також на половину року.

Перший заступник міського голови Олексій ХМИЛЕЦЬКИЙ запевняє, що повторення такої ситуації, яка відбулася в Алчевську, Рівненщині не загрожує. Однак чого чекати пересічному громадянину, так ніхто й не каже, адже договори на постачання в область блакитного палива досі не підписані.

Відповідно до постанови Кабміну України, ціна, яка діє, на сьогоднішній день становить 686 гривень за тисячу кубометрів газу, та, починаючи з першого грудня, вона зросте до 862 гривень.

Заступник голови Рівненської ОДА Володимир Новак говорить: “У будь-якому випадку є надія на Бога”, і не виключає, що у Секретаріаті Президента це питання незабаром вирішать.

02.10.2008Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 02.10.2008p. 
На головну сторінку