Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №364 від 02.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#З перших уст

Олег ХИЖНЯК: “Виборцям, які роками чекають на ремонт дахів і асфальтування ям – компромат на владу не потрібен!”

Олег ХИЖНЯК: “Виборцям, які роками чекають на ремонт дахів і асфальтування ям – компромат на владу не потрібен!”

Люди, які народилися і живуть у Рівному, люблять рідне місто не за кількість патріотичних пам’ятників, не за його розміри чи заяви чиновників про наповнення міського бюджету. Їх усіх однаково обурює, що кількість ігрових автоматів у Рівному перевищує лише кількість неприбраних смітників. Вони однаково дивуються: чому нових будинків зводять чимало, а жити у них нікому? Ще одна нелегка загадка: чому комунальні послуги дорожчають, а тепла і гарячої води в оселях не дочекаєшся? Багато хто очікує, що з обранням нового мера ця ситуація у місті зміниться. Цього ж очікує і рівнянин Олег ХИЖНЯК. Проте не лише очікує. Молодий та енергійний підприємець вирішив виставити свою кандидатуру на посаду міського голови Рівного, і, здобувши довіру та підтримку рівнян, прискорити вирішення багатьох проблем, які турбують городян. На старті виборчих перегонів ми зустрілися з Олегом Хижняком і поспілкувалися на тему виборів.

- Пане Олеже, читачі, котрі прочитали вступ до цього інтерв’ю, можуть поставити під сумнів щирість Ваших намірів. Адже як поєднується успішний бізнесмен, заможна людина і прагнення вирішити проблеми простих рівнян?

- Справді, я людина не бідна. Я працюю не задля статків, а для того, щоб просто жити. У мене хороший автомобіль, приватний будинок, маю власний ресторан у центрі міста, і я ніколи не ставив собі за мету заробити гроші заради грошей. Тому і створив благодійний фонд, який допомагає розвиватись низці соціальних проектів. Зараз у мене розроблений комплексний план, втілення якого дозволить поліпшити життя рівнян. Я хочу познайомити з ним своїх земляків, і, якщо вони його підтримають, то обіцяю докласти всіх зусиль, аби рівнянам жилося краще і вони могли пишатися рідним містом.

- А як розроблявся цей план? Що насамперед Ви брали до уваги?

- Це той досвід, ті ідеї, якими я збагатився, будуючи власне життя, розвиваючи свій бізнес, допомагаючи людям через благодійний “Фонд Олега Хижняка”. Окрім цього я і моя команда вивчили передовий досвід - і український, і світовий. А починали його розробку, розуміючи, що Рівне - не Київ. Що б хто не обіцяв, але мільйонні інвестиції - це справа не одного і не двох років. А будувати доступне житло, прибирати сміття, ремонтувати дороги, латати дахи, боротися зі злочинністю треба вже сьогодні. Тому я знаю, як залучити гроші не лише на далеку перспективу, як змусити нинішню управлінсько-господарчу інфраструктуру працювати ефективно вже сьогодні! Навіть з тими грошима, які сьогодні надходять у міський бюджет, можна це робити. Головне - ефективно ними розпоряджатися!

- Я розумію, що це тема окремої розмови і у нас ще буде нагода детально розібрати і, можливо, покритикувати Вашу програму ….

- (перериває) Конструктивній критиці ми будемо тільки раді!

- Ну тоді як приклад Вам така задачка. Як майбутньому меру. Як Олег Хижняк вирішив проблему з освітленням вулиць у нічний час?

- Проблема ця, до речі, не остання у порядку денному! Я нещодавно йшов повз тринадцяту школу, дитячі садочки біля неї… Це жах! Батькам не позаздриш!

Так от щодо освітлення. Я підрахував: якщо в парку Шевченка поставити ОДИН вітряк, то електрики, яку б він виробляв, вистачило б на його освітлення! Це сучасні технології! Чи для місцевих керівників це якийсь секрет? Просто на проблемах, не вирішених проблемах, і здавалось би, надскладних, добре спекулювати на виборах.

- А, до речі, Ви знайомі з ідеями своїх конкурентів на виборах? Що, на Вашу думку, відрізняє Вас від них?

- Відрізняє насамперед те, що, ставши мером, Олег Хижняк не буде відпрацьовувати тій політичній силі, яка мене просунула у крісло градоначальника - тому що я незалежний від жодної політичної партії, блоку, руху.

Для себе, як для виборця, у тих ідеях, що вже проголошені майбутніми кандидатами, нічого нового і цікавого не побачив і не почув. Так, можна до безмежності розширяти місто, але, як на мене, краще навести лад у тих межах, які є сьогодні. Бо пересічному виборцю зрозуміло, що земля дорого коштує, її мало… далі можете закінчити самі.

- А як би Ви оцінили діяльність нинішньої влади?

- Критичних зауважень у мене більше, ніж схвальних. Якби це співвідношення було хоча б 50 на 50 - таких проблем, які є в місті, можливо, і не було б. Готуючись до виборів, я детально вивчав, як у Рівному формується бюджет, доходи-видатки, як приймаються ті чи інші рішення. І повинен сказати, що якби громада міста більш активно долучалась до цих питань – Рівному це пішло б тільки на користь. По-перше, можна було б слідкувати за зловживаннями при розподілі бюджетних коштів, розподілом землі.

- Я Вас перерву, - а вони є? Маю на увазі зловживання.

- А неефективне використання грошей громади - це чи найголовніше зловживання! І органам прокуратури необхідно на це звертати увагу.

- А взагалі Ви, йдучи на вибори, підготували портфель з компроматом, як заведено у наших політиків?

- По-перше, я противник такого підходу. Виборці втомилися від таких брудних речей, взаємних звинувачень. А, по-друге, виборцю, який хоч раз звертався в ЖЕК, міліцію, поліклініку, не треба більше ніякого компромату на владу, керівників міста. Тому, хто місяцями ходить із кабінету в кабінет, аби отримати дозвіл на щось, компромати не потрібні. Хто по кілька років чекає на ремонт даху, асфальтування ями біля під’їзду, той знає про цю владу все.

- Скажіть, а Олег Хижняк усвідомлює, яка це відповідальність - керувати містом, бути у великій мірі відповідальним за благополуччя його жителів?

- Це ви дуже добре сказали – благополуччя! Скажу впевнено і відверто: Олег Хижняк добре усвідомлює, що настав час змін на краще. І я готовий працювати задля цих змін, застосувати усі знання і досвід, аби при згадці про Рівне перше слово, яке б спадало на думку, було – “благополуччя”.

02.10.2008Максим БЛИЗНЮК


Переглядів: 733

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21064)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14377)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13857)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13772)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13113)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (738)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (81)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (77)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (76)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (74)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (74)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (72)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (72)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (71)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (69)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (67)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (65)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"