Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №364 від 02.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Актуально

На Рівненщині все обгрунтовано

“Такі випадки не часті”, - зауважив голова Рівненського територіального відділення Антимонопольного комітету України В’ячеслав БІЛІБА. Мова йде про позов ТзОВ “Арм-Еко”, яке захищає себе від “недобросовісної конкуренції” з боку іншого підприємства.

Для дослідження ситуації були направлені матеріали до контролюючих органів та запит до пана Єлісєєва з проханням надати доказові матеріали відносно поширюваної ним інформації про роботу ТзОВ “Арм-Еко”. Відповідь до територіального відділення Антимонопольного комітету від Єлісєєва надійшла, проте без доказової бази. Отож, за попередніми висновками, ознаки порушення законодавства з боку недобросовісної конкуренції Михайлом Єлісєєвим є.

Незважаючи на специфічну і складну діяльність, Антимонопольний комітет України, і, зрештою, його рівненське територіальне представництво, лишається в образі пересічного рівнянина чимось незрозумілим і далеким. А тим часом, рівненське територіальне відділення здійснює постійний контроль та аналіз цінової ситуації на ринках продовольчих товарів з метою не допустити порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

А щоб зазначене було не просто словами, підкріпимо його фактами. Нещодавно тервідділення закінчило дослідження ринку заготівлі посередниками м’яса великої рогатої худоби та свиней у нашому регіоні. Потрібно було з’ясувати механізм утворення кінцевої ціни м’яса та провести аналіз ланки “виробник-заготівельник (посередник)-продавець.” І хоча реально встановити фінансові відносини між цими ланками неможливо через ряд об’єктивних причин, питання все одно лишається на контролі.

Зловживання монопольним становищем спостерігається у багатьох сферах підприємницької діяльності, але стосується переважно продовольчих товарів: хліба, молока, цукрових буряків, м’яса птиці.

А нещодавно Антимонопольний комітет порекомендував виробникам мінеральних добрив, серед яких наш ВАТ “Рівнеазот”, встановити економічно обґрунтовані ціни на аміачну селітру. Таким чином був знайдений баланс між інтересами виробників та споживачів.

Отож, Антимонопольний комітет України і його територіальне відділення в черговий раз на справі доводять те, що вони працюють над забезпеченням захисту конкуренції у підприємницькій діяльності на державному рівні.

02.10.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 02.10.2008p. 
На головну сторінку