Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №218 від 15.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У переддень свята міліції

Двобій зі злочинцем

Якби не медики, хтозна, чи вижив би

Добрий день, шановна редакціє. Дуже прошу надрукувати мій лист до Дня міліції України.

Мій чоловік тривалий час працював дільничним інспектором у Млинівському райвідділі внутрішніх справ.

Будучи вже на пенсії, зустрівся у двобої зі злочинцем. Однієї липневої ночі 2001-го року на вулиці він кинувся на злодія, який сокирою рубав замок сусідового авто, намагаючись відкрити його. Грабіжник розвернувся і з усього розмаху вдарив Афанасія по голові. Як повідомили лікарі, сокира на сім сантиметрів пройшла в ліву частину головного мозку.

На ранок після трагедії у Млинівську лікарню приїхав начальник військово-лікарської комісії відділу охорони здоров’я УМВС Володимир Собко.

Стан мого чоловіка був тяжкий, давалася взнаки ще й попередня травма. Операція. Боротьба за життя тривала три доби. Згодом повторна операція. Все медичне забезпечення взяло на себе управління внутрішніх справ. Поступово боротьба за виживання переросла у боротьбу за видужання. Афанасій не міг говорити, паралізований правий бік тіла не давав рухатися. Весь цей час він був під контролем спеціалістів медиків лікарні УМВС.

Довга боротьба з хворобою, виснажливі процедури, ін’єкції, лікувальний масаж, добре слово та професіоналізм лікарів-невропатологів вищої категорії Ольги Петрушиної та Анатолія Гуменюка дали надію на успіх. Велика сила волі Афанасія та подальші реабілітаційні заходи начальника Центру Психологічної Допомоги, лікаря психіатра Вікторії Мельник дозволили моєму чоловікові зберегти надію на одужання.

То ж напередодні Дня міліції хочу звернути Вашу увагу на таку скромну та необхідну роботу медиків міліції, які повертають здоров’я людям. Зичу їм наснаги, трудових звершень та невичерпного терпіння у їх нелегкій, але благородній справі.

15.12.2005Валентина Василівна Цимбалюк,

м.Млинів




Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2005p. 
На головну сторінку