Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №365 від 10.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прогуляймося

Від маршрутки до фури - один крок

Нещодавно Верховна Рада України прийняла Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”. Відповідно до нього в Україні може настати криза в галузі пасажирських перевезень.

Голова правління громадської організації “Спілка водіїв” Сергій ОВЧИННІКОВ зазначив, що даний закон буде підписаний вже найближчим часом, а набере чинності - місяць потому. Через це у конкурсі на визначення автомобільного перевізника на автобусному маршруті загального користування не зможуть брати участь претенденти, які передбачають використовувати на маршрутах автобуси, переобладнані з вантажних.

Влада пропонує ввести в обіг вітчизняні “Богдани” та “Еталони”, які коштують вдвічі більше, ніж переобладнані європейські зразки. Проте чиновники не акцентують увагу на тому, що вітчизняні автобуси зовсім не розраховані для українських сільських доріг і їх постійний ремонт завдає підприємцям лише збиток.

Таким чином, можлива ситуація, що на тендер щодо перевезення у сільські місцевості жодного охочого не знайдеться і сільські мешканці залишаться без транспорту. Хоча за статистикою “сільські” перевезення є найприбутковішими саме у Рівненській області.

Із прийняттям закону в халепі можуть опинитися й таксисти. Голова Рівненської професійної спілки таксистів України Олег ПОЛІЩУК зазначив, що внесення змін вигідне лише нелегальним перевізникам, які не мають ні ліцензії, ні страховки, не сплачують податків і є потенційними вбивцями на дорогах. А таксисти з ліцензією матимуть проблему з додатковими документами, що забирають багато часу та коштів. Єдиний вихід з цієї ситуації пан Поліщук вбачає у відміні податків для “ліцензійників”.

10.10.2008Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 10.10.2008p. 
На головну сторінку