Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №365 від 10.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Обличчя міста

Чекаємо на транспорт з комфортом

Чекаємо на транспорт з комфортом

Жовтень. Дощ. Вітер. На тротуарі біля багатоповерхівки в очікуванні маршрутки - купка людей. Стоять досить довго, вітер вириває парасольку з рук однієї з дівчат на зупинці . Сльози, прокльони. На жаль, це буденна картина повсякденного життя Рівного. Обладнаних зупинок дуже мало, ось і доводиться тисячам рівнян щоденно мер-знути і “незлим тихим словом” згадувати чиновників.

Чи є з цієї ситуації вихід? Таке питання автор поставив Світлані БОГАТИРЧУК – КРИВКО, депутату багатьох скликань місцевих рад.

- Затишна зупинка, це нібито дріб’язок. Однак, на мою думку, їхня відсутність у Рівному - справжня проблема. Що ми маємо? Більшість обладнаних зупинок створено ще за радянських часів і майже всі вони перебувають у занедбаному стані. Соромно дивитися на ці напівзруйновані “малі архітектурні форми” зі зламаними лавками і нецензурними висловами на обшарпаних стінах. За останні роки в обласному центрі з’явилися й нові, сучасні зупинки, але, по-перше, їх дуже мало, а, по-друге, вони будувались, як правило, за кошти підприємців, які отримували місця на тих самих зупинках для розміщення власних торгових точок. На мою думку, це непогана практика і її треба продовжувати. Але вона не в змозі повністю вирішити проблему забезпечення Рівного зупинками. У місті сотні стихійних зупинок і більшість з них не підходять підприємцям, які готові вкласти кошти по схемі - зупинка плюс кіоск чи магазинчик.

По-друге, зупинки - це лише половина справи. Потрібно облаштувати біля них пішохідні переходи та “кармани” для нормального заїзду маршрутних таксі. Не секрет, що стихійні зупинки сьогодні дуже заважають дорожньому руху на наших і без того перевантажених міських дорогах. Тому безпечні заїзди на зупинках дуже важливі, так само як і переходи. Подивіться, скільки людей отримують травми, коли перебігають вулиці, поспішаючи до маршруток.

Я думаю, що вирішити всі ці далеко не дріб’язкові питання життя обласного центру - в планах міської влади. Для цього фахівці повинні ретельно вивчити питання по забезпеченню рівнян нормальними зупинками, після чого має з’явитися комплексна програма і, головне, вона мусить виконуватися, бо, на жаль, у нашій країні багато добрих і потрібних справ так і не були доведені до логічного завершення.

10.10.2008Записав Петро КУЗЬМУК.



Рівне-Ракурс №10 від 10.10.2008p. 
На головну сторінку