Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №366 від 16.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Армспорт

Зліва направо: Олександр Комаревич, Іван Лук

Чемпіонат України у Рівному? Це реальність

Черговим успіхом для збірної Рівненської області з армспорту завершилася фінальна частина кубку України, що нещодавно відбулася у Севастополі.

П’ятнадцять наших спорт-сменів (усі - студенти та випускники НУВГП) у підсумку здобули чотирнадцять медалей різного гатунку, посівши почесне третє загальнокомандне місце. Першу позицію виборола команда Харківської області, другу - Дніпропетровщини.

По завершенню змагань призери та їх тренер традиційно зустрілися із пресою:

- Кубок України - 2008 став для нашої команди особливим турніром, - розповідає наставник збірної області, Олександр КОМАРЕВИЧ, - цього року до Севастополя з’їхалося найбільше рукоборців за всю історію цих змагань (понад дві сотні учасників із двадцяти регіонів країни). Крім того, більшість моїх підопічних виступали у нових для себе вагових категоріях. Так, Юрій Саранчук виступав у категорії до 70 кг, Олександр Омельяненко – у категорії 110 кг, а Іван Лук’янчук – у категорії до 75 кг. Проте всі вони із поставленими завданнями впоралися і здобули нагороди.

Добре виступили і дівчата. Якщо раніше медалі діставалися лише Ірині Садовській, то тепер на Кубку України її достойно замінили Віта Опанасюк (дві срібні медалі у категорії 55 кг) та Маргарита Новак (бронза у боротьбі на праву руку у категорії 60 кг).

Взагалі, упродовж року, що минає, рукоборці Рівненщини здобули вже сорок три медалі. І це не межа наших можливостей, оскільки усі спортсмени – молоді та постійно прогресуючі. Після таких гучних успіхів зараз серйозно піднімається питання проведення наступного чемпіонату України саме у Рівному.

Наприкінці року на збірну України чекає чемпіонат світу з армспорту, що відбудеться у Канаді. Най-імовірніше, Рівненську область на першості планети представлятиме Іван Лук’янчук.

Розповідає дворазовий чемпіон України серед юніорів та бронзовий призер чемпіонату України 2008 року, Олександр ОМЕЛЬЯНЧУК:

- У новій ваговій категорії (110 кг) боротися було набагато цікавіше. Усі суперники були достойними. Зумів правильно себе налаштувати і здобув перемоги в усіх шести проведених сутичках. Шкода, щоправда, що боровся лише на ліву руку (права в Олександа була травмована, авт.).

Поділяв оптимістичний настрій партнера по команді і Іван ЛУК’ЯНЧУК:

- Дві срібні медалі – не межа моїх можливостей. Наразі лише набираю оптимальної спортивної форми, аби підійти до чемпіонату світу у найкращих кондиціях. У Канаді боротимуся лише за золото.

16.10.2008



Рівне-Ракурс №10 від 16.10.2008p. 
На головну сторінку