Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №366 від 16.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#19 жовтня – День працівників харчової промисловості

Хліб – усьому голова

Хліб – усьому голова

ВАТ “Поліссяхліб” – лідер ринку хлібобулочних виробів

Все тече, все міняється у швидкоплинному світі, а хліб-батечко, хліб-годівник був і залишається найбільшою цінністю. Адже хліб – це життя. Для його продовження в будень і свято цілодобово працює на здоров’я людям ВАТ “Поліссяхліб”. Три роки поспіль продукція товариства – батон “Рівненський”, булка-рулет та макові гребінці – здобуває визнання Національного конкурсу якості продукції, товарів, робіт та послуг “100 кращих товарів України”. Випускає підприємство і 22 види безалкогольних напоїв, зокрема, мінеральну природну столову воду “Поліська добра”, високо оцінену споживачами.

– Можна прожити без ковбаси, масла, сиру, але хліб має бути завжди на столі, – переконаний голова правління ВАТ “Поліссяхліб”, депутат Рівнеради (фракція “Наша Україна”), лауреат Міжнародного відкритого рейтингу популярності та якості товарів і послуг “Золота фортуна” Віктор НАГОРНЮК (на фото). – Якісний, випечений за національними традиціями, а не за запозиченими технологіями. Ми дуже швидко переймаємо нові схеми, новітні віяння, але все минає, і ми знову й знову повертаємось до старих прадідівських технологій. З’їси скибку такого хліба – і відчуєш ситість.

– Вікторе Володимировичу, з якими думками зустрічаєте професійне свято – День працівників харчової промисловості?

– Для нас це свято вдячності людям, що виростили урожай, вдячності тим, хто кожного дня вкладає свою душу, силу, енергію і любов, випікаючи хліб із неповторним смаком й ароматом. ВАТ “Поліссяхліб” – широкопрофільне підприємство, яке охоплює понад 20 відсотків ринку хлібобулочних виробів регіону. Наш корпоративний девіз: “Традиції збережено!”. Причому, ми не тільки дбаємо про збереження традицій українського народу, що формувалися віками, а й примножуємо їх. Наприклад, поєднали два сорти борошна – житнє і пшеничне – в одному сорті хліба і він припав до смаку багатьом нашим споживачам. Сьогодні хліб змішаної валки – “Колосковий” і “Козацький” – складає 60 відсотків від загального виробництва.

– У чому секрет незмінної любові рівнян до життєдайної продукції Вашого підприємства?

– При випічці хлібобулочних виробів ми дотримуємося п’яти принципів: натуральна сировина, старовинні рецепти, екологічно чиста вода із власної глибинної свердловини, традиційні технології і тепло людських рук. Уся продукція виготовляється з використанням винятково натуральних харчових інгредієнтів.

Повний цикл приготування – від замішування до випічки – становить вісім годин, що забезпечує рум’яну скоринку та духмяний м’якуш. Ми повернулися до старовинних рецептів приготування тіста на густих опарах. Завдяки цьому хліб набуває приємного аромату, м’якуш стає більш еластичним і об’ємним.

Майже 80 відсотків від загального випуску хліба (три чверті чорного, чверть білого) складає хліб, що реалізується за соціальними цінами. На жаль, такий економічний популізм – “соціальний” хліб їдять не тільки пенсіонери – завдає нам тільки шкоди: при 3-4-відсотковій рентабельності підприємство ледь зводить кінці з кінцями.

– Яким виробам ВАТ “Поліссяхліб” надають перевагу рівняни?

– Наразі “Полісся-хліб” випікає понад 60 найменувань хліба та здоби. Це вже улюблені багатьма хліби “Любительський”, “Подільський пшеничний”, “Козацький”, “Колосковий”, “Цибулевий”, батон “Рівненський”, здоба – кекс “Чайний”, бісквіт з ізюмом, рулет “Южный”, рулетики з повидлом, “Рогалик з ізюмом”, пряники “Насолода”, плетінки, булка-рулет тощо. Спеціально для рівнян, що дотримуються посту, “Поліссяхліб” пропонує пісні булочки, а дієтикам – формові хлібці “Геркулес”. Цей продукт суттєво поліпшує моторику кишково-шлункового тракту, сприяє виведенню радіонуклідів.

– Упевнений, що всі, хто побував у ВАТ “Поліссяхліб”, звернули увагу на те, які тут створені чудові умови для праці. Не соромно приймати і закордонних гостей…

– Сьогодні основні цехи та складські приміщення оснащені сучасним технологічним устаткуванням і відзначаються високим рівнем виробничої санітарії. Наші службовці та спеціалісти працюють у кабінетах, обладнаних сучасними меблями, їхні робочі місця комп’ютеризовані. Оновлений автопарк нараховує понад два десятки автомобілів, що дає змогу вчасно доставляти свіжу продукцію в торговельну мережу міста та області.

На підприємстві чудові побутові умови. До послуг робітників комфортні душові, кімнати побуту, їдальня. Середній вік колективу – до 40 років. Понад дві сотні наших працівників вчасно отримують заробітну плату. Відпрацьована система матеріального заохочення і надання допомоги тим, хто її потребує. Одним словом, робимо все для того, щоб кожен трудівник був упевнений у своєму майбутньому і достатку своєї сім’ї.

16.10.2008Спілкувався Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 16.10.2008p. 
На головну сторінку