Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №366 від 16.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Синдром

Бронхолегеневий клопіт

Нещодавно педіатри з усієї області побували на науково-практичному семінарі, тема якого – “Актуальні питання діагностики та лікування бронхолегеневої системи у дітей”. З приводу клінічного застосування конкретних препаратів, які є помічними при такому діагнозі, українцям давали поради німецькі фахівці, зокрема, біохіміки. Як прокоментувала заступник начальника охорони здоров’я Рівненської облдержадміністрації Марія ДУМАНОВСЬКА, лікарі обговорювали питання дитячого бронхообструктивного син-дрому.

Бронхообструктивний синдром (БОС) - це сим-птомокомплекс, пов’язаний із порушенням бронхіальної прохідності функціонального чи органічного походження. Такий діагноз у ранньому віці реєструється майже у 30 відсотків дітей, тобто хоч би раз у житті бронхоспазм виникає у кожної четвертої дитини до трьох років. Найперше це зумовлено анатомо-фізіологічними особливостями органів дихання, через які запальний набряк легко блокує вузькі дихальні шляхи.

. Гостра респіраторна інфекція (ГРВІ) та бронхіальна астма є найпоширенішими причинами розвитку БОС. Бронхообструктивний синдром у дітей з ГРІ розвивається на 2-4 день і перебігає у вигляді обструктивності бронхіту чи бронхіоліту. Загалом же в останні роки в педіатрії сформувався цілий розділ - пульмонологія дитячого віку.

16.10.2008



Рівне-Ракурс №10 від 16.10.2008p. 
На головну сторінку