Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №366 від 16.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Якісне управління

Кожна зміна зароджується у свідомості людей

Партнерству міст Пйотркув Трибунальський (Польща) та Рівне вже одинадцять років, але вперше за весь цей час співпраця перейшла у більш практичну площину.

У цьому році Рівненська міська рада та уряд Пйотркова Трибунальського реалізували проект “Дружній уряд - покращення контактів між органом місцевого самоврядування і мешканцями”, на який МЗС Республіки Польща надало сім мільйонів доларів.

Представники виконавчого комітету Рівнеради дещо раніше побували на навчанні у партнерському місті, а зовсім нещодавно вже Рівне зустрічало польських гостей.

Як зазначив секретар міста Пйотркув Трибунальський Богдан МУНІК, “з кожним нашим приїздом Рівне стає кращим, гарнішим. Ми тут почуваємося серед друзів. Я дуже радий, що ми на рівні керівництва можемо перейти до конкретних дій, поділитися нашим досвідом”.

Упродовж тижня польські експерти розповідали спеціалістам Рівненської міської ради та її виконавчого комітету про роботу Бюро з надання послуг мешканцям, яке успішно функціонує у Пйотркові, систему управління якістю та електронний обіг документів.

Міські чиновники сподіваються, що із впровадженням польського досвіду значно покращиться діалог “влада-мешканці”, система роботи виконкому стане більш прозорою і доступною, щоб кожен, прийшовши у міську раду, одразу міг побачити, на якому етапі вирішення знаходиться його питання.

За словами керуючого справами виконкому Святослава Власюка, подібна система вже працює у Луцькій міській раді. Коли ж саме рівняни відчують переваги подібного управління, невідомо, адже на це потрібні чималі кошти.

Втім, польські експерти запевняють, що кожна зміна, перш за все, зароджується у свідомості людей, і якщо є бажання щось змінити, то й шлях знайдеться.

16.10.2008Кароліна КРУГЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 16.10.2008p. 
На головну сторінку