Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №367 від 23.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Факт

Рівненські митники вилучили 27 кілограмів бурштину

Рівненські митники вилучили 27 кілограмів бурштину

Рівненські митники запобігли спробі незаконного вивезення з України рекордної партії бурштину-сирцю, вагою 27,4 кілограма. Приховати “сонячне каміння” від митного контролю намагався громадянин Республіки Білорусь.

- 20 жовтня в зону митного контролю відділу митного оформлення “Городище” Рівненської митниці заїхав автомобіль “Опель Сінтра”, -

розповідає Віктор ЖЕЛІ-НСЬКИЙ з прес-служби Рівненської митниці. - В салоні машини перебували два громадянина Білорусі. Чоловіки вибрали смугу руху “зелений коридор”, засвідчивши цим те, що перевозять через митний кордон України предмети, які не підлягають обов’язковому письмовому декларуванню або обкладенню митними та іншими платежами та зборами і на переміщення яких не встановлено заборон чи обмежень.

Однак у інспекторів митниці спрацювала професійна інтуїція і автомобіль вивели для догляду з “зеленого коридору” на смугу для громадян, які перевозять через митний кордон України предмети, обов’язкові для декларування.

Під час митного контролю в салоні автомобіля в поліетиленовому пакеті знайшли 7,2 кілограма бурштину–сирцю. Каміння ховали під складеними задніми сидіннями, зверху на яких лежали пластикові двері. При детальному огляді авта, в нішах лівого та правого бамперів митники знайшли ще 20,2 кілограма бурштину–сирцю в вигляді великих, майже кілограмових фракцій і дрібних камінців, розфасованих в поліетиленові пакети.

Встановлено, що автомобіль та бурштин належать жителю міста Столін Брестської області, який перебував в автівці у якості пасажира. Водій ані про мету поїздки, ані про прихований в “Опелі” бурштин не знав. У своїх поясненнях власник авта повідомив митникам, що бурштин був куплений у Дубровицькому та Сарненському районах.

Наразі автомобіль та бурштин вилучили, проводяться заходи щодо встановлення осіб, причетних до його видобутку та реалізації.

23.10.2008



Рівне-Ракурс №10 від 23.10.2008p. 
На головну сторінку