Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №367 від 23.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Приготування перед стартом

“Меридіан”: цілі залишаються найвищими

Найближчими вихідними костопільський баскетбольний клуб стартує у вже тринадцятому чемпіонаті Західного регіону України з баскетболу.

Напередодні дебютних матчів проти клубу “DiDiBao” (Кам’янець-Подільський) “РР” вирішила поцікавитися перспективами “Меридіану” у нинішньому сезоні. Про це і не тільки розповів спортивний директор клубу, Петро ПАШКО.

- Пане Петре, чи проходив “Меридіан” певну передсезонну підготовку?

- Зборів у повному розумінні цього слова не було. Ми провели два дитячо-юнацьких турніри, де і переглядали гравців. Цього року в області не розігруватиметься ДЮБЛ, тож “Меридіан” використовуватиме усіх молодих гравців у чемпіонаті Західного регіону. Також залишився минулорічний кістяк команди. Головними завданнями нашого клубу завжди була підготовка молодих кадрів та гра у власне задоволення.

- Сезон, що стартує - зовсім не схожий на попередній. Цього року з’явилося кілька нових команд, натомість не побачимо більше сарненський “Будсервіс” та рівненський “Водник-НУВГП”. Які шанси “Меридіана” на успішний виступ?

- Не бачу сенсу грати, якщо не боротися за нагороди. Так, ми тверезо оцінюємо свої шанси, розуміючи, що є суперники, сильніші від нас. Проте все вирішить гра. Цього року “Меридіан” виступатиме в незвичній для себе центральній зоні, де крім того гратимуть дві команди із Житомирщини, клуби з Кіровограда, Кам’янця-Подільського та Вінниці. Більшість суперників нам відомі. Так, з “Житомиром” ми змагалися два роки тому і перемогли їх із різницею в одинадцять очок (щоправда наразі ця команда значно посилилася і є реальним претендентом на перемогу). Вінницький ВДПУ обігрувати також можна і потрібно.

Більшість команд-суперників, як і ми, складаються із молоді та студентства.

- Отже, якщо конкретно, чи можете якось спрогнозувати виступ своєї команди у майбутньому сезоні?

- Головна мета - участь у серії плей-офф. Для цього у двадцяти матчах сезону потрібно здобути, як мінімум, шість перемог. Хоча ми сподіваємося виграти більше десяти матчів, аби посісти якомога вище місце у підгрупі і у другому раунді мати слабшого суперника.

- Якою бачите перспективу розвитку клубу?

- “Меридіан” існує за рахунок ентузіазму та допомоги приватних підприємців. Оплата суддівства, наприклад, проводиться виключно за рахунок внесків членів клубу. Отож можливостей подолання якихось захмарних висот ми не маємо. Проте зараз у клубі тренується більше двох десятків дітей у старшій віковій групі, майже стільки ж у молодшій та ще п’ятнадцять дівчаток. Маємо кількох молодих тренерів. А, отже, маємо й стимули для роботи.

Календар матчів “Меридіана”у першому колі:

25-26 жовтня: “Меридіан” - “DiDiBao”

1-2 листопада: “Меридіан” - “ВДПУ”

15-16 листопада: “Гайворон” - “Меридіан”

29-30листопада: “Меридіан” - “Бердичів”

13-14 грудня: “Житомир” - “Меридіан”

23.10.2008



Рівне-Ракурс №10 від 23.10.2008p. 
На головну сторінку