Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №369 від 06.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дилема

Кому дякувати за тепло?

Кому дякувати за тепло?

Опалювальний сезон в Рівному, хоча й з потугами, і на два тижні пізніше, таки розпочався. Втім, достеменно й досі не відомо, кому ж дякувати за такий дарунок долі. Розставити всі крапки над “і” спробував секретар міської ради Рівного Юрій ТОРГУН (на фото) на прес-конференції минулого вівторка.

Спілкуючись з журналістами, керівник міста зізнався, що їм не вистачило вмінь самотужки домовитися з НАК “Нафтогаз України” про виділення лімітів газу.

- На жаль, перший заступник міського голови Олексій Хмілецький і заступник голови облдерж-адміністрації Володимир Новак повернулися з перемовин без результату, - наголосив пан Торгун. - Надто важкі умови виставили нам. Довелося просити допомоги у голови облдержадміністрації Віктора Матчука та голови облради Олександра Данильчука. От саме завдяки їм і прийшло тепло в оселі рівнян.

Ображений Юрій Торгун тим, що чи не всі кандидати у мери радісно приписали собі заслуги обласної влади.

- Один із кандидатів чи не щодня гарантував рівнянам тепло, хоча він до цього жодного відношення не мав, - зазначив секретар міськради. - Інший - називав цифри, взяті “зі стелі”. Я йому зателефонував і кажу: “Ти ж неправду кажеш, вибачся”. А він не хоче цього робити. То навіщо ж брехати? Ну, не може містом керувати будь-хто. Як може офіціант гарантувати, що наведе у місті лад, якщо він і дня не працював в органах влади?

Того ж дня на прес-конференції народний депутат України, “бютівець” Юрій ПРОКОПЧУК розповів, що перемовини за виділення лімітів газу для міста з керівництвом “Нафтогазу” вели: особисто він, депутат Сергій Кошин і голова облради Олександр Данильчук. Вони ж про ситуацію зі зривом опалювального сезону доповіли й першому віце-прем’єр-міністру Олександру Турчинову. І лише тоді вдалося це питання зрушити з мертвого місця.

- Це вперше за моєї пам’яті, - зазначив Юрій Прокопчук, - що діти не пішли до школи, бо там холодно. Й обласна виконавча влада не змогла нічого зробити.

06.11.2008Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 06.11.2008p. 
На головну сторінку