Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №369 від 06.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Актуально

Не втратити власні заощадження – цілком реально

Відомо, що гроші мають працювати, але в умовах фінансової та банківської криз пересічному українцю здається надійнішим сховати їх у “шкарпетку”, аніж комусь довірити. Проте досвід показує, що альтернатива банківським системам існує, це – кредитні спілки, які в свій час врятували економіку США від краху.

- Криза в Україні справді є, - зауважує радник Голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України (м.Київ) Андрій ОЛЕНЧИК. - Але прогнози щодо подальшої роботи кредитних спілок в умовах фінансової кризи оптимістичні.

Кредитні спілки зіграють вирішальне значення, тому що не працюють з цінними паперами, не беруть участі у фінансових схемах та не є закордонними позичальниками. Колосальну роль відіграють саме локальні, місцеві кредитні спілки, рівень довіри до яких доволі високий, які мають збалансовану політику та не мають ризиків.

Класична кредитна спілка дбає про повне гарантування вкладів своїх членів. Є кілька шляхів гарантування. Один з них - стабілізаційний фонд при НАКСУ. Другий - ОКС “Програма захисту вкладів”.

- Для підвищення якості послуг та надійності вкладів кредитні спілки створили “Програму захисту вкладів”, - зауважив Голова правління ОКС Іван ВИШНЕВСЬКИЙ (м.Київ). - Учасниками Програми стали і Рівненські кредитні спілки, а відтак рівняни можуть бути впевненими у збереженні своїх заощаджень. До цих установ виставляються жорсткі вимоги: проводиться щомісячна перевірка, моніторинг, аналіз фінансових ризиків.

Інформацію про кредитні спілки-учасники “Програми захисту вкладів” можна отримати за безкоштовним телефоном: 8-800-309-15-10.

Вагомим фактом є те, що введене 15.10.08р. розпорядження Держфінпослуг “Про додаткові заходи щодо підтримання кредитних спілок”, що фактично дублює банківській документ на введення мораторію щодо дострокового розірвання договорів, ні одна із рівненських кредитних спілок-членів асоціації не була змушена ввести. Чи це не кращий доказ того, що кошти, які були вкладені людьми і якими оперує кредитна спілка - в надійних руках?!

- Рівненській асоціації кредитних спілок виповнився всього рік, - зазначила Голова асоціації Тетяна БАЙБАРА. - Сьогодні вона об’єднує 8 кредитних спілок Рівненщини: КС “Азот”, КС “Довіра”, КС “Захід-Капітал”, КС “Кредитна спілка профспілок УМВС України в Рівненській області”, КС “Полісся кредит”, КС “Пріоритет”, КС “Рівненщина”, КС “Спартак”. Це установи, якість роботи яких можна з впевненістю гарантувати.

Всю інформацію щодо діяльності кредитних спілок-членів РАКС можна отримати за телефоном: 43-09-27.

06.11.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 06.11.2008p. 
На головну сторінку