Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №370 від 13.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Баскетбол

Д’япа тікає до Одеси, а “Пульсар” програє вчетверте

Д’япа тікає до Одеси, а “Пульсар” програє вчетверте

Гучний скандал вибухнув у середині минулого тижня в українському і, зокрема, у рівненському баскетбольному господарстві. Причиною цьому став перехід Далібора Д’япи із “Пульсару” до однієї з команд Української баскетбольної ліги.

моддинг пк

Ще два тижні тому сербський баскетболіст, вирішивши долю матчу із “Сумихім-промом”, був героєм рівненських уболівальників. А вже після поєдинку у столиці проти БК “Київ”, відпросившись у кількаденну відпустку на батьківщину, дизертирував до Одеси, аби приєднатися до табору однойменної команди. Цікаво, що у Рівному ніхто про такий вчинок не знав, аж поки Далібор не вийшов у майці нової команди на гру чемпіонату УБЛ проти “Феро-ЗНТУ”.

Обурене таким кроком гравця, керівництво БК-93 “Пульсар” одразу ж опублікувало відкритого листа, адресованого президенту БК “Одеса” Олегу Бичкову та головному тренеру клубу Віталію Лебединцеву. Проте жодних заходів стосовно БК “Одеса”, чи самого Далібора Д’япи вжити неможливо. Справа у тому, що “Пульсар” та БК “Одеса” виступають під егідою різних баскетбольних структур (ФБУ та УБЛ відповідно), які не мають впливу одна на одну. Єдиним шансом “Пульсару” відновити справедливість наразі є звернення у європейські баскетбольні структури (зокрема, у ФІБА), які досі визнають єдину українську національну бакетбольну асоціацію - ФБУ.

Не забарилися з відповіддю й одесити. Керівництво клубу із Південної Пальміри у своєму офіційному зверненні наголосило, що до клубу звернувся агент Д’япи, який сам запропонував клубу послуги свого клієнта. За інформацією, наданою агентом, Далібор не мав жодного офіційного контракту із БК-93, отож сміливо міг підписувати трудовий договір із “катранами”.

Підтвердив ці слова і сам баскетболіст. У першому інтерв’ю офіційному сайту нового клубу Далібор наголосив, що дійсно не підписував жодних паперових угод із “помаранчевими”. Крім того, гравця не влаштовували умови праці та проживання у Рівному. Як розповів Д’япа, першу свою зарплатню він отримав із деяким запізненням.

Усі крапки над “і” у цій сазі все ще не розставлено.

Тим часом, уже без Д’япи та травмованого Анатолія Дубнюка “Пульсар” у черговому домашньому матчі Суперліги мінімально поступився БК “Донецьк”.

БК-93 “Пульсар” - БК “Донецьк” - 68:70 (13:14, 15:24, 23:12, 17:20).

Рівне: Брянцев (21 очко, 32 хвилини), Захожий (0, 11), Дятловський (17, 35), Шемосюк (10, 28), Артимович (5, 30), Улянко (8, 27), Шелуха (0, 4), Бєлов (1, 12), Гуменюк (6, 20).

Донецьк: Коженець (5 очок, 20 хвилин),

І. Кривич (7, 23), Родрігез (6, 30), Такер (17, 29), Джокіч (3, 19), Ботичев (2, 16), Богданов (5, 18), Забірченко (8, 25), Оуенс (17:22).

Господарі непогано провели дебют зустрічі і вели в рахунку майже усю першу чверть. Лише на останніх її секундах Пі Джей Такер вивів вперед “тигрів” - 14:13.

У другій чверті гості набагато продуктивніше зіграли на підборах та в позиційних атаках і довели свою перевагу до десяти пунктів - 38:28.

У третій чверті “пульсарівці” створили маленьке диво. Упродовж кількох хвилин вони зуміли відіграти десятиочковий гандикап донеччан, а наприкінці чверті - навіть вийти у лідери - 51:50!

Заключна десятихвилинка стала справді вирішальною для обох суперників. Знову Такер і Оуенс виводять свою команду вперед, і знову рівняни зусиллями Дятловського (якому у ці хвилини здорово вдавалися дальні кидки) скорочують відставання до мінімуму.

За хвилину до фінальної сирени Оуенс реалізує один штрафний і робить рахунок - 70:68 на користь “тигрів”. В останній атаці рівняни вирішили зробити ставку на влучання з дальньої дистанції. Проте гості розгадали тренерський задум “пульсарівців” і заблокували кидок Дятловського.

Не порадували і дублери “Пульсару”, також поступившись гостям із Донбасу - 75:101.

Наступну гру команда Михайла Переверзія проведе цієї суботи у Миколаєві проти однойменного клубу.

13.11.2008



Рівне-Ракурс №10 від 13.11.2008p. 
На головну сторінку