Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №370 від 13.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ерудити

Срібна осінь у Вінниці...

“Мороз та сонце, день чудовий...” - саме так можна охарактеризувати минулі вихідні, якими відбувся інтелектуально-ігровий фестиваль, присвячений Дню української писемності та мови у м. Вінниця. Географія цього заходу, що проходив під егідою об’єднання “Просвіта”, була різноманітною: команди (всього - 40) з Житомира, Львова, Тернополя, Луганська, Харкова, Миколаєва, Чернігова, Києва і, звичайно, нашого славного міста Рівне.

мониторы nec

Представляти інтереси Рівного до Вінниці прибула “ParaDoX NaBokova”, у складі Марини Рехтман, Василя Бойка, Андрія Брижатого, Іванни Войкіної, Віталія Єрмоленка та Павла Рехтмана.

Програма фестивалю включала в себе три основних турніри: “Всесвіт українського слова”, Синхронний Кубок Тель-Авіву та відео-реалії “Українське письменство”, а також безліч конкурсів поза заліком. Організатори на чолі з Головою вінницького інтелектуального товариства “Баюн” Анатолієм Теклюком спланували все так, що командам просто не було часу розслаблятися, адже кожна помилка могла бути вирішальною. Учасникам доводилося вирішувати складні логічні питання, пов’язані з багатовіковою українською історією, культурою та традиціями, поєднувати знання української літератури із зображеннями на екрані, що дуже образно підбиралися до відповідної теми, а також змагатися зі світовою інтелектуальною спільнотою у синхроні. І найбільш приємно, що рівняни у такій нелегкій боротьбі змогли увійти у трійку призерів і здобути срібну нагороду фестивалю “БАЮНАЛЕ - 2008”, лише 3 балами поступившись переможцю, вінницькій команді “Пінта Тедді”.

Додатково гравці команди долучили до “призового багажу” 3-4 місце у “Брейн-ринзі”, вихід до півфіналу аудіо-конкурсу Іванни Войкіної, та єдиний серед учасників, здобутий нею максимум, що змусив захоплено аплодувати усю інтелектуальну еліту.

13.11.2008Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 13.11.2008p. 
На головну сторінку