Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №370 від 13.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Мистецтво

Закохана в життя

Закохана в життя

Днями у відділі мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва відбулася презентація виставки робіт з розпису по дереву відомої в Рівному майстрині Людмили ПІКІНОЇ (на фото). Експозиція виставки розміщена на вишитих рушниках. Вдале поєднання тканини і дерева створило неповторний колорит і домашній затишок.

мфу

На виставці представлено 59 робіт. Це майстерно розписані вироби з дерева: декоративні тарілки, кухонні дошки, вази, подарункові набори тощо. Всі роботи пані Людмили вражають різнокольоровою палітрою фарб, розмаїттям сюжетів. Як зізналася сама майстриня, у своїх доробках вона втілила спогади свого дитинства, а за основу бере мотиви з народної творчості, замальовки з природи. Активно співпрацює з рівненським різьбярем Леонідом Тимощуком, який вирізає заготовки для її робіт. Найбільш вагомими зі своєї колекції авторка вважає: “Чорний лебідь”, “Червона качечка”, “Горлиця”, “Голубка”, “Золотий георгін”, “Золоті трави”, “Чудо-птах”, “Ах, эта красная рябина”.

За фахом Людмила Пікіна - художник по оформленню тканин, була членом всесоюзної художньо-технічної ради, але любов до роботи з деревом пронесла через усе життя. Весь свій вільний час самовіддано присвячує розпису по дереву, вона закохана в свою роботу, бо її робота - це її життя.

13.11.2008Валентина ГОРИЦЬКА, обласна бібліотека для юнацтва



Рівне-Ракурс №10 від 13.11.2008p. 
На головну сторінку