Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №370 від 13.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Слово до виборців

“Бажання  одне  – служити  людям”

“Бажання одне – служити людям”

Професійні та політичні активи кандидата на посаду міського голови Рівного Михайла КИРИЛЛОВА

Знайомтесь: Михайло Юрійович КИРИЛЛОВ - відомий у Рівному лікар, депутат міської ради та керівник Руського культурного центру. Більш ніж 30-річний досвід роботи хірургом, лікарем-онкологом, головним лікарем ТзОВ фірми “Арцт-Плюс” та два роки депутатської діяльності в Рівнераді - такі професійні та політичні активи, з якими претендент на крісло міського голови йде за підтримкою до громади.

- Я не вважаю, - наголошує Михайло Юрійович, - що новий мер має повністю переформатувати попередню команду. Звичайно, ключові посади слід довіряти надійним людям, а решті виконавців потрібно чітко поставити завдання й організувати контроль за їх виконанням. Для контролю необхідно використати громадські організації, залучивши їх до роботи у громадській приймальні міського голови. Саме вони повинні інформувати мера про всі недоробки влади.

Хотів би звернути увагу громади на питання зайнятості й освіти. Людям із вищою освітою все важче знайти роботу, особливо зараз, коли економіка країни у кризовому стані. Водночас гостро не вистачає висококваліфікованих робітників. Причина, напевне, в недостатній популяризації сучасних робітничих професій.

Випускникам рівненських шкіл, перш ніж подати документи на вступ, раджу добре ознайомитися з вузом, у якому вони мають намір навчатися, щоб переконатися, чи дійсно він дає міцні базові знання. Крім того, слід звернути увагу на рівень підготовки поповнення для вузів у середніх школах, а також на вивчення і впровадження ефективних методів нав-чання.

- Що стосується охорони здоров’я, - вважає Михайло Кириллов, - то це особлива тема, в якій усі розбираються, усі радять та, врешті-решт, ніхто нічого не робить. Реформування галузі фактично не проведено, програма сімейної медицини провалилася, а організація роботи й оплата праці лікарів, зокрема дільничних, та молодшого медичного персоналу бажає кращого. На мою думку, головним завданням медицини є профілактична робота з метою запобігання хворобам, пропаганда здорового способу життя та контроль за дотриманням належних умов у дитячих садочках і школах, щоб наші діти росли здоровими. Держава має підвищити соціальний статус лікаря, зміцнити матеріальну базу спеціалізованих клінік і відділень, щоб первинна ланка медицини могла оперативно надавати хворим квалі-фіковану медичну допомогу.

На жаль, багато назрілих у соціальній сфері питань не можна успішно вирішувати, бо до цього часу у Верховній Раді не прийнятий Закон про місцеве самоврядування. На моє переконання, тільки двосторонній діалог між владою та громадянами сприятиме перетворенню Рівного в є-в-ропейське місто з розвинутим місцевим самоврядуванням.

- На підприємстві, де я працюю, завжди тепло і чисто, є вода, електроенергія - усе, що треба для результативної роботи, - запевняє пан Кириллов. - “Арцт-Плюс” проводить багато гуманітарних акцій для вчителів, лікарів та пенсіонерів за рахунок свого прибутку. Ми свідомо йдемо на ці затрати, адже головне - не матеріальна сторона, а позитивна енергія, яку нам щедро дарують вдячні клієнти. Люди йдуть до мене як до лікаря щодня, і кожному я намагаюся надати посильну допомогу. Як депутата Рівнеради мене особливо цікавлять питання соціального захисту малозабезпечених рівнян.

Руський культурний центр, яким я керую, проводить не тільки культурологічні заходи, а й залучає державні структури і спонсорів, щоб матеріально підтримати одиноких громадян, яким не можуть допомогти ні держава, ні родичі. Центр сприяє організації навчання української молоді за рахунок федерального уряду Росії, домовляється з московською мерією про проведення складних операцій малозабезпеченим рівнянам.

З початку створен------------

ня Руський культурний центр займається благодійною діяльністю. За нашого сприяння німецькі лікарі зробили складні операції 17 дітям з України, три чверті з них - з Рівненщини. Благодійна ініціатива знайшла підтримку і в Росії: торік у Москві було прооперовано хвору на лейкоз рівненську дівчину-сироту.

Громадяни Рівного з повагою ставляться до ді---яльності Руського культурного центру. Понад

50 % його активістів - українці та представ-ники інших національностей, що цінують внесок братнього російського народу у розвиток спільної держави, в якій ми жили століттями, та світову культуру. Ми об’єднуємо ак-тивних людей, які хочуть бути почутими.

“Рука Москви”

Рівнянин Володимир Сапунов, хвилюючись до сліз, дякує Михайлу Кириллову за допомогу Руського культурного центру: в рамках реалізації міжнародної програми допомоги співвітчизникам він був прооперований на кошти уряду Москви в ортопедичній клініці у Сокольниках. “Зважаючи, що Михайло Юрійович балотується на посаду міського голови, я впевнений, що він і надалі буде робити добро людям.

Хай щастить!” - побажав пан Сапунов.

13.11.2008Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 13.11.2008p. 
На головну сторінку