Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №370 від 13.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Цікавий квашений сік

Цікавий квашений сік

Господині, подаючи до столу квашену капусту, переважно відтискають її, а сік виливають. Тим часом цей сік (або ж розсіл) - готові ліки від багатьох недуг, найперше тому, що стимулюють травлення.

Сік квашеної капусти, випитий натщесерце, – ефективний засіб від закрепів. Розведений навпіл із водою, він поліпшує апетит, травлення, позитивно впливає на роботу печінки, селезінки, жовчного міхура. Корисний у разі геморою, ревматизму, радикуліту, атеросклерозу.

При дисбактеріозі народна медицина рекомендує пити сік квашеної капусти, а ще капустяний сік виводить пігментні плями. Якщо у вас масна та пориста шкіра, корисно за 10-15 хвилин до вмивання протирати обличчя цим соком.

Сік квашеної капусти ефективно бореться з веснянками та пігментними плямами. Та й загалом відбілює шкіру. Можна щоденно протирати соком пігментовану шкіру або ж робити маску: марлеву серветку, змочену соком, покласти на 10 хвилин на пігментовану ділянку. Таку процедуру рекомендується робити через день, але не більше тридцяти масок на курс.

Маски із соком квашеної капусти вважаються ефективним косметичним засобом для в’янучої, тьмяної шкіри, адже повертають обличчю здоровий колір. Можна приготувати, наприклад, таку маску: 2 столові ложки соку квашеної капусти змішати з 1 яєчним білком та 1 столовою ложкою пшеничного борошна. Нанести на очищену шкіру обличчя на 30 хвилин, змити теплою водою. Сік є ефективним до антицелюлітного раціону, оскільки очищає тканини з допомогою молочної кислоти. Пригнічуючи шкідливу мікрофлору в шлунково-кишковому тракті, молочна кислота запобігає отруєнню тканин й виводить токсини.

Продукти бродіння, котрі містить сік квашеної капусти, сприяють виведенню шлаків, перетворюючи їх на розчинні солі. Окрім того, у слабокислому середовищі тривалий час зберігаються вітаміни: С, А, групи В. Є також кальцій, залізо, біологічно активні речовини.

13.11.2008Сторінку підготувала Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 13.11.2008p. 
На головну сторінку