Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №371 від 20.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На часі

Ера нових штрафів: посміхніться - вас знімає відеокамера

Ера нових штрафів: посміхніться - вас знімає відеокамера

На Україні офіційно стартував Закон про нові штрафи для водіїв. Лише за перший день працівники ДАІ Рівненщини зареєстрували близько півтори тисячі правопорушень та затримали 82 водії у стані алкогольного сп’яніння. У середньому сума штрафів за порушення ПДР збільшилася в 20 разів, а в окремих випадках зросла у 60 разів.

Відійшли у минуле й так звані зупинки за вимогою. Так, власники офісів навпроти ЦУМу тривали час вели боротьбу з нелегальною зупинкою, навіть загороджували територію. Зараз все стало на свої місця. Після спроби “підібрати” пасажирів водій маршрутного таксі “Рівне-Здолбунів” був оштрафований на 150 гривень. Його правопорушення працівники зафіксували на відеокамеру. Інший водій маршрутки був оштрафований, коли у салоні транспортного засобу зафіксували перебільшену кількість “стоячих” пасажирів.

Водії скаржаться, що таке радикальне збільшення вартості штрафів позначиться лише на гаманці ДАІшників, мовляв, якщо раніше давали 20 гривень хабара, то зараз доведеться платити 100 гривень. Разом із тим поменшала й кількість транспортного потоку: значно розвантажилися центральні вулиці Рівного, а перехожі зі здивуванням спостерігають, як їх пропускають через пішохідні переходи. На думку деяких працівників ДАІ, водії вважають, що час нових штрафів, як і фінансова криза, скоро мине, і перебувають в очікуванні цього.

Забувати вдома посвідчення водія також невигідно. Замість вчорашніх 17 гривень штрафу за це потрібно буде викласти у 20 разів більше. Крім збільшення штрафних санкцій, у прийнятому документі передбачений ряд інших принципових змін. Наприклад, співробітники ДАІ не будуть складати протоколи, якщо порушення ПДР були зафіксовані на відеокамери. Отож, порушуючи - посміхайтесь, вас знімає відеокамера.

20.11.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 20.11.2008p. 
На головну сторінку