Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №371 від 20.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

Основні напрями соціальної політики кандидата на посаду міського голови Рівного Юрія Собчука

Основні напрями соціальної політики кандидата на посаду міського голови Рівного Юрія Собчука

Найважче - коли, віддавши Батьківщині найкращі роки свого життя, виходиш на пенсію й рахуєш копійки... Наскільки потрібно не поважати старість, щоб допустити до такої ситуації наших батьків?!

На мою думку, міський голова Рівного повинен в першу чергу турбуватися про людей похилого віку, а міська влада - опікуватися проблемами пенсіонерів та ветеранів.

Я, Юрій Собчук, вважаю за потрібне зробити найближчим часом наступні кроки, аби полегшити життя старших людей:

• Прийняти разом з депутатами міської ради рішення про виплату з міського бюджету дотацій на оплату комунальних послуг ветеранам та пенсіонерам, котрі не можуть самостійно впоратися з подорожчанням квартплати, води та тепла. Така дотація має надаватися адресно через соціальні служби щомісяця. Гарантією такого захисту є перевиконання бюджету!

• Суттєво покращити роботу соціальних слу-жб. Робітникам цих служб, що безпосередньо працюють з пенсіонерами (патронажна служба) забезпечити доплати до заробітної плати за дбайливе ставлення до ветеранів, а самим службам допомогти автотранспортом та ремонтом приміщень.

• Спрямувати зусилля на покращення медичного обслуговування людей похилого віку, в т.ч. з питань зубопротезних послуг, ефективній протидії боротьбі з захворюваннями зору (катаракти, глаукоми тощо.)

• Для забезпечення своєчасної медикаментозної допомоги пенсіонерам вже у 2009 році відкрити перші соціальні аптеки, що будуть торгувати ліками по оптових цінах за рецептами дільничних лікарів та при пред’явленні пенсійного посвідчення. Аналогічну систему ввести в оптиках міста, щоб пенсіонери могли придбати якісні окуляри за помірну ціну.

• Особливо важливим завданням для міського голови вважаю за необхідне докласти максимум зусиль для протидії зростанню цін на продукти харчування. Для того, щоб зберегти сьогоднішній рівень цін, обіцяю:

- максимальне сприяння ярмарковій та вуличній роздрібній торгівлі, що в умовах непоганого врожаю та відсутності зайвих грошових поборів має дати добрий результат у вигляді дешевих продуктів;

- зайняти активну позицію на перемовинах з власниками магазинів та супермаркетів щодо збереження існуючого рівня цін на продукти харчування.

• В сфері громадського транспорту планую продовжити активний розвиток тролейбусного руху та добиватися збільшення кількості безплатних місць у маршрутних таксі та автобусах для пенсіонерів та ветеранів.

• Особливі потреби інвалідів, що мають обмеження при пересуванні, також будуть враховуватись при розвитку транспортної, соціальної ін-фра-структури, та об’єктів торгівельної і медичної спрямованості.

Шановні пенсіонери та ветерани, як колишній офіцер я звик відповідати за свої обіцянки, тому вважаю, що разом з громадськістю міста ми зможемо покращити умови вашого життя!

Це наш спільний обов’язок перед батьками і ми його виконаємо!

20.11.2008З повагою, Юрій СОБЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 20.11.2008p. 
На головну сторінку