Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №371 від 20.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лінія танцю

Рівненські юні танцюристи виходять на нові обрії

Рівненські юні танцюристи виходять на нові обрії

Зовсім нещодавно здавалося, що з дореволюційним аристократизмом зникли й бальні танці. Вони ніби й існували, але вже не як атрибут красивого, вишуканого життя, а як хореографічний напрямок. Але це було донедавна…

Сьогодні ж красиве видовище з вишуканими сукнями, з елегантними та витонченими парами, які виконують вальс чи танго, полонили екрани наших телевізорів. Глядачі у захваті спостерігають за “Танцями з зірками”, стають знавцями елементів квік-степу та ча-ча-ча. Здається - танцюють всі. Чи принаймні хочуть цього.

Та не всі знають, що у нашому місті є діти, які з таким завзяттям займаються бальними танцями, що у найближчому майбутньому можуть стати такими професіоналами, як Влад Яма чи Наталя Могилевська. Такі сподівання з’являються, коли спостерігаєш за успіхами танцюристів клубу спортивного бального танцю “Лінія”, що входить до складу Рівненського обласного осередку Асоціації спортивного танцю України.

20-21 вересня поточного року юні танцюристи клубу “Лінія” Олександр Дубатовка та Поліна Пивоварчук, Михайло Корчаба та Марія Гапоченко (на фото зліва) представляли нашу країну (єдині з України) на найбільших польських змаганнях у Варшаві. На цих серйозних міжнародних змаганнях танцюристи, яким ледве виповнилося по 7-8 років, розділили сьоме місце. Це велика перемога на їх першому великомасштабному змаганні. Для них було честю танцювати на одному паркеті з їх польським кумиром, неперевершеним Марчіном Мрочеком.

А вже через 2 тижні, 12 жовтня, вони були фіналістами змагань у Києві, де посіли вже 4 та 5 місця. 30 листопада до пар приєднаються Ігор Твердохлів та Дарія Борисова. Танцюристи вирушать до Любліна, де будуть змагатися з досвідченими зарубіжними парами.

Клубу “Лінія” пишатися є ким. Це: Марія Сиськова, Максим Коток та Софія Нечипорик, Олександр Чавінський та Тетяна Коваленко, Дарина Мельник, Яна Виноградова, Аліна Хіночек тощо. Заслуговують на похвалу й танцюристи, які у клубі нещодавно. Імпонують їх старанність та бажання танцювати.

Керівник клубу “Лінія” Анна Саверська є яскравим прикладом молодого, талановитого та завзятого тренера. Танці стали для Анни великим захопленням, сенсом життя і роботою. Танцює вона з 8-ми років. У дитинстві їй дуже подобалися витончені рухи та красиве вбрання танцюристів. За 12 років, впродовж яких вона не припиняла танцювати, Анна брала участь у безлічі змагань. Разом зі своїми партнерами вони перемагали, були призерами, чемпіонами конкурсів України, Польщі, Голландії тощо. Завдяки праці та професіоналізму наставника і тренера Сергія Корочанського, Анна здобула близько 50 медалей та більше 10 кубків.

Весною 2009 року клуб планує відзначити свій перший 5-річний ювілей святковим концертом. Сьогодні у ньому танцює вже понад 50 дітей різного віку. Як колись Анна, подорожують тепер Україною її підопічні. Вони беруть участь у Всеукраїнських змаганнях в Івано-Франківську, Києві, Львові, Закарпатті. А змагання за кондоном є віднедавна основним напрямом діяльності.

Крім спортивних змагань, діти є частими гостями різних концертів та загальноміських заходів. Вони танцювали на різноманітних танцювальних майданчиках, на майдані Незалежності на День міста, в МПК “Текстильник”, в ляльковому театрі, у Палаці дітей та молоді перед гостями з Польщі.

Діти танцюють із задоволенням, скеровуючи в зал позитивну енергетику, викликаючи шквал овацій та захоплення глядачів. Навіть серйозні обличчя пом’якшуються посмішкою, коли бачать цих дівчаток та хлопчиків. Танці захищають дітей і оточуючих від байдужості, бездіяльності, грубості та негативного впливу вулиці. І, коли батьки дивляться на своїх дітей, у них самих часто виникає бажання танцювати.

Девіз танцювального клубу “Лінія” - “Танцюй для свого задоволення і наслідуй свою лінію танцю!”.

20.11.2008



Рівне-Ракурс №10 від 20.11.2008p. 
На головну сторінку