Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №371 від 20.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виїзний день

Хтось руйнує, а хтось і будує

Хтось руйнує, а хтось і будує

На черговому Дні голови райдержадміністрації у Зарічненському районі за участю голови облдержадміністрації Віктора Матчука, відбулося урочисте відкриття гімназії у Зарічному. Саме будівництво приміщення розпочалося ще у далекому 1992 році, але левову частку грошей для завершення будівництва витратили протягом останніх двох років. Наразі у ліцеї навчаються 172 учні, навчальний процес забезпечують 18 вчителів. У приміщенні обладнано дев’ять навчальних кабінетів.

Під час відкриття гімназії Віктор Матчук зазначив, що на сьогодні створюються всі належні умови для навчання дітей, а також вживаються всі можливі заходи для будівництва і реставрації шкіл у Рівненській області. Зокрема, керманич області подарував гімназії сертифікат на новий комп’ютерний клас. “Основним завданням дітей є успішне навчання у стінах рідної альма-матер, для того, щоб гідно відповідати вимогам третього тисячоліття”, - наголосив Віктор Йосипович.

Після закінчення урочистої частини голова облдерж-адміністрації разом із чиновниками, які його супроводжували, поїхали на огляд міждержавного автомобільного пункту пропуску “Прикладники”. Шістнадцятикілометрова дорога, яка проходить від Мутвиці до Прикладників, бажає кращого. Бруківка, яку не ремонтували вже кілька десятків років, потребує нагальної заміни на асфальтовану дорогу. Для цього потрібно близько 16 мільйонів гривень і у двомісячний термін всі проблеми зникнуть. Начальник Рівненської митниці Степан Яблонський повідомив, що у зв’язку із поганою якістю дороги, проїзд через кордон зменшився до 70 авто за добу, хоча спроможність становить 500. У свою чергу, Віктор Матчук пообіцяв надати кошти на ремонт цієї дороги, а по можливості залучити до цього і допомогу з Києва, але за умови, що і прикордонники, зі свого боку, виконають деякі вимоги.

- Саме Поліська зона потребує особливої уваги, і для цього необхідно розвивати всі райони, які межують з Білорусією. Даний пункт пропуску носить статус Державного, але при правильному підході до проблем, які виникли, є цілковита можливість надати йому Міжнародного статусу, - запевнив Віктор Йосипович.

Під кінець своєї поїздки пан Матчук зазначив, що всі люди, які проживають у Рівненській області, повинні відчувати себе впевненими у завтрашньому дні. У них, безперечно, будуть відмінні умови для навчання, будуть садочки, лікарні і дороги європейського зразка.

20.11.2008Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 20.11.2008p. 
На головну сторінку