Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №219 від 22.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#За листом читача

»Золота фортуна» - у «Червоної калини»

»Золота фортуна» - у «Червоної калини»

Нещодавно санаторій “Червона калина” став переможцем міжнародного академічного рейтингу популярності “Золота фортуна”. Чергова перемога рівненського санаторію підтвердила репутацію здравниці як однієї з кращих в Україні. Втім, приводом для розмови кореспондента “РР” із заступником головного лікаря санаторію “Червона калина” Ярославом СИВИМ стала не ця приємна подія. Справа в тому, що днями на адресу редакції надійшов лист від жителя Хмельниччини Миколи Басистюка, який, побувавши у здравниці, залишився незадоволений цим закладом.

- Ми всі, і керівництво, і працівники санаторію, були здивовані й неприємно вражені, коли прочитали цей лист, - говорить Ярослав Петрович. – Адже намагаємося робити все можливе, аби людям, які приїжджають до нас оздоровитися й відпочити, сподобалося, щоб вони вибирали наш санаторій знову й знову. Постійно розбудовуємо й оновлюємо спальні корпуси. Нещодавно, наприклад, провели у 20 спальних номерах сучасний ремонт, облаштували їх зручними меблями, поставили там телевізори і холодильники. А в найближчому майбутньому подбаємо про те, щоб холодильник і телевізор був у кожній кімнаті.

Не забуваємо також про вдосконалення лікувальної бази санаторію, який спеціалізується на кардіологічних, неврологічних, гастроентерологічних та захворюваннях опорно-рухового апарату. Причому, акцент під час оздоровлення ставиться на те, щоб підвищити імунітет, пробудити приховані сили організму людини. Тому, зважаючи на потреби відпочиваючих, збільшили кількість ліжок для масажу, водо- та озокерито-парафінолікування. Нині працюємо над тим, щоб налагодити постачання лікувальних грязей із Сакського озера, тому що саме ці грязі вважаються найкращими, мають найбільший лікувальний ефект.

- У “Червоній калині” є сучасна діагностика та лікувальна апаратура, - розповідає Ярослав Сивий. - Для уточнення діагнозу та оцінки ефективності лікувального процесу наші спеціалісти проводять клінічні, біохімічні та імунологічні дослідження, працюють кабінети УЗД, функціональної діагностики, ректороманоскопії, радіоактивного обстеження. А лікарі санаторію (до речі, всі вони спеціалісти вищої та першої категорій, є три заслужені лікарі) часто-густо, якщо того потребують відпочиваючі, виходять на роботу навіть у вихідні.

- Гордістю нашої здравниці, - продовжує Ярослав Петрович, - є два джерела цілющої мінеральної води. Хлоридно-натрієва подібна до Миргородської, але у нас вона навіть міцніша, а йодо-бромна (видобувається зі свердловини на глибині 1200 метрів і має такі ж показники, як на знаменитому курорті в Карлових Варах) допомагає при лікуванні хвороб серця, нервової системи, опорно-рухового апарату, виводить з організму радіонукліди.

Ярослав Сивий розповів також, що лікування в санаторії чудово доповнюється культурно-масовими заходами. Працюють бібліотека, кіноконцертний зал, танцювальний майданчик, тренажерний, спортивний, тенісний і більярдний зали. Влітку тут можна позагорати на пляжі, покататися на катамаранах, а взимку відпочиваючі мають змогу побувати на екскурсіях в історичних місцях нашого краю (Острозі, Берестечку, Корці, Дубно), покататися на лижах.

Та, напевно, найкраще про са-

наторій можуть розповісти відгуки відпочиваючих, у яких вони не шкодують гарних, теплих слів на адресу здравниці та її керівництва. Ось які слова в книзі відгуків записав перед від’їздом інвалід Великої Вітчизняної війни М.Марчук: “Червона калина” - санаторій чудовий, персонал відмінний, спрацьована команда. Приношу велику подяку медичному персоналу за їх добрі серця, уміле виконання обов’язків. Трохи більшу увагу зверну на медсестер з кабінетів 214-215 за розуміння, уважне ставлення, терплячість, доброту і повагу до хворих. Здоров’я Вам зичу. Щира подяка кухні за смачну їжу, офіціанткам за ввічливість, уважність та розуміння.

Всьому, всьому обслуговуючому персоналу велика подяка за їхню доброту, щирий посміх. Тож бажаю Вам Божого благословення, міцного здоров’я, успіхів у праці, сімейного благополуччя. Хай Бог береже вас і Ваші сім’ї на довгі роки життя”.

Спільний відгук залишили на згадку про відпочинок семеро жіночок, які встигли заприятелювати в санаторії. Ось що вони пишуть: “Мы, отдыхающие в санатории, выражаем благодарность главврачу Сивому Н.Ю. за его неутомимый труд, за благоустройство санатория под его руководством, как хорошего хозяина, который всегда осматривает свои владения и болеет за них душой. Выражаем благодарность лечащему врачу В.М.Бондарец за внимание, за простоту его души и человечность к пожилым людям (в наше время не всегда встретишь такого человека, как наш лечащий врач). Благодарим работников кухни за хорошую еду, нашим неутомимым официантам О.Артемчук, Л.Столярчук за хорошее обслуживание, за внимание к нам. А также мы выражаем большую благодарность руководству санатория за открытие церкви. Большое спасибо священнику за хорошую службу, хору.

Мы хорошо отдохнули, подлечились и уедем с хорошими воспоминаниями. Может, приедем еще. Очень хотелось бы.

Желаем Вам всем здоровья, долгих лет, успехов в работе. Желаем, чтобы над санаторием всегда была рука Господа и охрана его”.

Отож, приїжджайте й ви у “Червону калину” і переконайтеся, що працівники санаторію всі свої сили і натхнення віддають відпочиваючим, аби ті від душі змогли насолодитися оздоровленням у поліській здравниці.

22.12.2005Валентина ХАРИНЮК

Адреса: с.Жобрин

Рівненського району

Рівненської області

Тел.61-84-54, 61-85-80, 61-84-99



Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2005p. 
На головну сторінку