Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №372 від 27.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Офіційно

“Чорнобильців” позбавили захисту

13 листопада 2008 року голова Рівненської облдержадміністрації підписав розпорядження № 152-к “Про припинення діяльності відділу у справах захисту населення від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС облдержадміністрації”. Про це 25 листопада повідомила начальник відділу та депутат обласної ради від фракції УНП Оксана Заліпська під час засідання постійної комісії з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

В пункті 1 розпорядження, зокрема, йдеться:

“Припинити діяльність відділу у справах захисту населення від наслідків аварії Чорнобильської АЕС облдержадміністрації як юридичної особи шляхом приєднання до головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації”.

За словами Оксани Заліпської, дане розпорядження було прийняте несподівано для неї та без попередження. На боці працівників відділу - профільне міністерство, стверджує вона. Там вважають неприпустимим приєднання відділу у справах захисту населення від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС до головного управління праці та соціального захисту ОДА.

Цю думку поділяють і члени профільної комісії обласної ради. За словами депутата облради Миколи Краська своїм розпорядженням про припинення діяльності відділу у справах захисту населення від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС обласна державна адміністрація порушує кілька законів та постанов Кабінету Міністрів. “Управління соціального захисту, зокрема, не може видавати чорнобильські посвідчення та не уповноважене виконувати інші функції, які досі належали відділу, - наголосив депутат. - Тому, я думаю, що прокуратура опротестує це рішення ОДА”.

Відтак члени постійної комісії обласної ради з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи вирішили не підтримувати розпорядження голови РОДА від 13.11.2008 № 152-к “Про припинення діяльності відділу у справах захисту населення від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС облдержадміністрації”. Натомість рекомендували діяти відповідно до Постанови Кабінету міністрів № 996, а саме - об’єднати відділ із управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ОДА. Остаточний проект рішення цього питання обласна рада розглядатиме на президії обласної ради.

27.11.2008Прес-служба облради



Рівне-Ракурс №10 від 27.11.2008p. 
На головну сторінку