Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №219 від 22.12.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Скоро вибори

»Зелені» проти накопичення ядерних відходів

в Україні

...і йдуть на вибори самостійно

Партія Зелених України проти захоронення ядерних відходів на території України і пропонує Президенту країни публічно й остаточно відмовитися від ідеї завезення в Україну відпрацьованого ядерного палива чи радіоактивних відходів. Про це заявив на нещодавній прес-конференції голова рівненської обласної організації Партії Зелених України Олександр Смик. Зокрема, пан Олександр стверджував, що у нашій країні немає умов для безстрокового зберігання ядерних залишків, які можуть зашкодити здоров'ю громадян.

Проблему накопичення ядерних відходів в Україні «зелені» називають критичною і з цього приводу обіцяють розпочати безстроковий страйк 23 грудня 2005 року на Михайлівській площі у Києві, де зберуться десятки тисяч людей зі всієї України, щоб сказати своє НІ намірам влади побудувати у Чорнобильській зоні звалище ядерних і радіоактивних відходів.

За словами голови Рівненських «зелених» Олександра Смика, у Верховній Раді Партія зелених України захищатиме права молодих та виступатиме проти приватизації об'єктів, що сьогодні наповнюють український бюджет.

Як зазначив Олександр Смик, останні статистичні підрахунки стверджують, що Партія зелених у змозі «взяти» не менше семи відсотків і створити потужну фракцію у парламенті. Вже нині затвердили основні списки партії. Кажуть, вони унікальні в Україні тим, адже чоловіків та жінок нараховується там майже порівну. Перша п'ятірка - уся партійна, в ній немає ні шоуменів, ні бізнесменів. Лише професіонали.

Від Рівненського регіону потрапити до парламенту зможе лише одна особа. Це номер 54, Лідія Черничук-Смик. Обласні ж списки «зелені» обіцяють оприлюднити одразу після нового року.

22.12.2005Олександр ДЖИГИРЕЙ



Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2005p. 
На головну сторінку