Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №373 від 04.12.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Оперативно

Виборців мандаринами не заманювали

На наступний день після виборів міського голови Рівного Громадська мережа ОПОРА на прес-конференції акцентували увагу на кількох моментах.

По-перше, були випадки, коли члени трьох дільничних комісій відмовлялися ставити свої підписи під протоколами, тим самим не погоджуючись з їх результатами. Хоча врешті-решт підписали.

По-друге, були моменти, коли представники дільничних комісій відмовлялися видати протоколи спостерігачам від ОПОРИ, пояснюючи це порушенням виборчого законодавства, що свідчить, у першу чергу, про низький рівень підготовки членів дільничних виборчих комісій. До слова, спостерігачів було небагато, не більше п’яти осіб на дільницю.

Цікавим виявилося те, що на одній із дільниць, у радіологічному диспансері, голосувала лише одна особа, але члени дільничної комісії перебували на дільниці до останньої хвилини.

Те, що на вибори прийшло трохи більше 40 відсотків виборців, можна розцінювати по-різному. Здебільшого це пояснюється тим, що люди не вірять, що ці вибори змінять ситуацію на краще.

За словами одного з російських спостерігачів, низька явка виборців ними сприймається із заздрістю, оскільки вона є реальною, справжньою, без підкупу. Виборців ніхто не заманював пиріжками чи мандаринами.

04.12.2008Кароліна КРУГЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 04.12.2008p. 
На головну сторінку