Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №374 від 11.12.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Автоспідвей

Боротьба точилася на кожному сантиметрі треку

Поки українці сперечалися – переміг білорус

Гонщик із сусідньої держави Олександр СТЕФАНОВИЧ став переможцем міжнародного турніру з автоспідвею, що відбувся у Рівному.

Як стало відомо пізніше, змагатися за чемпіонство мали б спортсмени із чотирьох країн: України, Латвії, Росії та Білорусії. Проте на ділі уболівальники побачили суперечку лише шістнадцяти гонщиків з України (лучани та рівняни) та Білорусії.

Проте і за такої ситуації двадцять чотири заїзди гонки стали справжнім видовищем.

Як і у нещодавній командній гонці Рівне-Луцьк, упродовж усього турніру за перемогу боролися, здебільшого, представники цих двох міст. Хоча завершилися змагання досить несподівано. Але про це - дещо пізніше.

Як і у кожній справді цікавій гонці, не обійшлося без зіткнень та аварій. Так, у шостому заїзді в автівці одного з рівненських гонщиків відлетіло переднє колесо. Наймолодший учасник перегонів, Ярослав Крищук, узагалі не зміг стартувати у півфінальному заїзді після пошкодження свого автомобіля. Після завершення перед--останнього етапу Ярослава підвів мотор власного “боліда”, з якого пішов густий дим.

До слова, перший етап змагання виграв Ігор Потапчук, який набрав п’ятнадцять пунктів. Юрій Потапчук набрав одинадцять очок, Олександр Рязанов - чотирнадцять, Сергій Миронюк - десять, а Ярослав Крищук - дев’ять пунктів.

Серед білоруської делегації найвправнішим на доріжці став Сергій Лапіцький - дванадцять очок. На рахунку Олександра Степановича - одинадцять очок.

Усі ці гонщики й потрапили до другого етапу турніру.

У першому півфіналі найшвидшим став Ігор Потапчук. Одразу за ним фінішували гості з Білорусії: Олександр та Сергій Степановичі.

У іншому півфіналі майстер-клас суперникам продемонстрував Олександр Рязанов, який впевнено фінішував першим. За останню путівку до фіналу боролися: “рівненський Шумахер” Миронюк та білорус Сергій Лапіцький. У впертій боротьбі другим на фініші опинився саме останній.

Отож, в останньому заїзді представництво обох країн виявилося рівним - по два гонщики. З перших метрів дистанції лідерство одразу захопив український дует Рязанов-Потапчук. Олександр Степанович мирно тримався третьої позиції аж до передостаннього кола. У якусь мить білорус, скориставшись суперництвом українців, спочатку обійшов на треці Рязанова, а потім й Ігора Потапчука, здобувши несподівану перемогу.

Як не намагалися українці знову змінити результат гонки на свою користь, це не вдалося. Олександр Степанович дістався фінішної смуги першим.

11.12.2008Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 11.12.2008p. 
На головну сторінку