Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №374 від 11.12.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сучасність

“Стрілялки” замість сну та обіду

“Стрілялки” замість сну та обіду

Сучасна молодь обирає нові технології

Найпопулярнішим захопленням сучасних дітей є комп’ютери. Випрошуючи у батьків гроші на жуйки, цукерки та шкільні обіди, більшість підлітків витрачає їх на похід у комп’ютерні клуби. А між тим, дитячі психологи впевнені, що забавки, наповнені жорстокістю, вбивствами та війнами, найчастіше призводять до психічних розладів. І саме тому працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області регулярно перевіряють роботу комп’ютерних клубів.

- Юнаки, яким нещодавно довелося поспілкуватися з правоохоронцями, прийшли до комп’ютерного клубу “Бункер” близько дев’ятої вечора і провели там усю ніч, - розповідає Світлана ГЕРЕГА з ВГЗ УМВС. - Коли о шостій годині ранку до закладу “завітали” працівники міліції - тікати було нікуди. Адміністратор клубу, аби якось пояснити присутність 18 юнаків, четверо з яких - неповнолітні, запевняв, що це - його друзі. Ніч “товариських розваг” коштувала кожному 15 гривень. Дивно, проте батьки школярів про їхні нічні “посиденьки” нічого не знали, адже ті запевнили, що ночуватимуть у товаришів.

Близько 11 години правоохоронці знову перевірили “Бункер”. І хоча відвідувачів було менше, проте дотримуватися всіх правил адміністрація закладу, мабуть-таки, не збиралася. Десятикласник Ігор у той день до школи не пішов. А гроші, які мама дала на обід, витратив у комп’ютерному клубі...

Того ж дня в іншому комп’ютерному клубі “Арена” рівненські правоохоронці затримали ще десяток школярів.

Правоохоронці змушені нехтувати слізними проханнями дітей вибачити їм та, головне, - не повідомляти про їх захоплення батькам. Адже знають, що лише таким чином можуть врятувати підлітків від “комп’ютероманії”.

11.12.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 11.12.2008p. 
На головну сторінку