Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №374 від 11.12.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Таке життя

П’яні водії потрапляють на цвинтар… прибирати

П’яні водії потрапляють на цвинтар… прибирати

Перші наслідки нових штрафів

60 годин громадських робіт - таке рішення виніс Олегу суддя Здолбунівського районного суду за керування скутером у нетверезому стані. Урок справді запам’ятається парубку на все життя, адже місцем “відбування покарання” обрали… місцеве кладовище.

Днями у Здолбунові працівники ДАІ затримали 26-річного водія скутера, який керував мопедом напідпитку. В той вечір хлопець повертався з гостей, де, як він сам розповів, “хильнув” 150 грамів горілочки. Горе-водія, звісно, відсторонили від керування, а медична експертиза підтвердила нетверезість Олега. Як з’ясувалося, у Олега це вже другий подібний випадок у поточному році.

Вже наступного дня справа розглядалася в районному суді. За подібне порушення стаття 130 ч.2 Адміністративного кодексу для порушника передбачає: “…позбавлення права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або громадські роботи на строк від п’ятдесяти до шістдесяти годин, або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб…”.

Згідно з законодавством, місце і зміст громадських робіт - впорядкування територій, прибирання вулиць, фарбування тощо - визначають органи місцевого самоврядування. Порушник має відбувати покарання по чотири години на добу в позаробочий час.

Олегу “пощастило”: відтепер він близько двох тижнів працюватиме на благо громади - впорядковуватиме здолбунівське кладовище. Враховуючи, що за основним місцем діяльності робочий день Олега розпочинається о дев’ятій годині ранку, а закінчується о шостій вечора, прибирати кладовище доведеться в темну пору доби.

- На момент написання матеріалу, - зазначив Ярослав МЕЛЬНИЧУК з прес-служби УДАІ УМВС, - стало відомо, що рішенням Здолбунівського районного суду за керування у нетверезому стані до виконання громадських робіт - по 50 годин кожному - притягнули ще двох водіїв скутерів. Таким чином, громада Здолбунова отримала 160 людино-годин громадських робіт для впорядкування території, а це 20 повноцінних восьмигодинних робочих днів одного професійного двірника.

Чи потрапить впорядковувати кладовище, але вже рівненське, інший місцевий житель, найближчим часом вирішить суд. На вулиці Мірющенка у Рівному працівники ДАІ зупинили “Мерседес”. Посвідчення водія у 23-річного рівнянина не було, оскільки його вилучили ще у липні цього року за керування у нетверезому стані. Цього разу парубок їхав не лише у стані наркотичного сп’яніння, але й мав при собі пакетик з невідомою порошковою речовиною білого кольору, схожою на амфетамiн.

11.12.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 11.12.2008p. 
На головну сторінку