Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №374 від 11.12.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Цікаво

Цукерки можуть бути корисними!

Цукерки можуть бути корисними!

Запевняють на Рівненській кондитерській фабриці

Трохи більше тижня залишилося до улюбленого свята усіх маленьких українців - Дня святого Миколая. А чому буде рада наша малеча, як не пакуночку солодощів? Там тобі й карамельки, і вафлі, а найбільше щастя - то шоколадні цукерки! Дітлахам радість, а батьки - на роздоріжжі: які ласощі купити, щоб не тільки смачно було, але й корисно?! Безперечно, продукцію Рівненської кондитерської фабрики.

Свята ніхто не відміняв

- У минулі роки в листопаді-грудні попит на нашу продукцію зростав майже вдвічі! - розпочала свою розповідь директор ВАТ “Рівненської кондитерської фабрики” Валентина ПЕТРУК. Замість звичайних 500-600 тонн в місяць, ми виробляли до 1000 тонн продукції. Як буде цього року - мені спрогнозувати важко. Економічна криза, яка склалася в країні, звичайно, торкнулася й нашої організації.

Але, разом з тим, новорічні та різдвяні свята ніхто не відміняв, і рівняни матимуть солодкі подарунки й від нашої фабрики. А вибрати у нас є з чого! Асортимент нашого підприємства нараховує близько 200 видів найменувань.

Желейки з вмістом пектину виводять радіонукліди

Насамперед хотіла б розповісти про дві лінії нашої фабрики, які ми ввели в дію порівняно недавно, - продовжує Валентина Тихонівна.

У 2005 році була введена в дію лінія м’якої карамелі. Мабуть, усі пам’ятають знамениті цукерки часів СРСР “Кіс-кіс”. Ну, так от, завдяки новим італійським екологічним технологіям ми отримали змогу виготовляти такого типу цукерки й у нас. Варто зазначити, що на цій лінії (як і на деяких інших) тільки 10 відсотків (це стосується пакування) - праця людей, усі інші процеси - автоматизовані. Окрім того, при виготовлені усієї продукції фабрики, зокрема, і м’якої карамелі, використовується тільки натуральна сировина, без використання консервантів! Всього ми можемо запропонувати 12 видів м’якої карамелі. З останніх новинок - це серія “Мультяшки”. А також серії, які вже знайомі споживачам - “Емір”, “Шейх” тощо.

Друга лінія - це желейні вироби. Лінія була введена в дію трохи раніше, 2004 року, але її продукція одразу ж була визнана однією з найкорисніших. Справа в тому, що більшість желейних цукерок мають у своєму складі пектин. А пектин - це сполука (міститься в основному в яблуках та шкірочці цитрусових), яка виводить з людського організму радіонукліди та солі важких металів. Так що й справді - цукерки можуть бути й корисними. Желейних цукерок ми маємо 20 видів, серед яких з останніх новинок серії “Мілк желе”, “Цитрусовий фрешик”, “Садовий фрешик” та мармелад “Асорті”. Зі знайомої продукції - це серія “Парад желе ап!”

Тверда карамель та цукрове печиво: традиції + інновації

- Фабрика також продовжує випускати традиційну тверду карамель, - до розмови долучається головний технолог, начальник виробництва ВАТ “Рівненської кондитерської фабрики Алла КОЛОДІЙ. - Сюди належать серії “Чарівний острів”, “Срібний коктейль”. Хто не знає карамельок “Дюшес”, “Барбарис”, “М’ятна”? Незвичайний смак має порівняно нова карамель з прохолоджувальною начинкою “Сніжок”. Спробуйте, не пошкодуєте!

До традиційної лінії можна віднести також лінію з випуску цукрового печива. Нині цей цех знаходиться в м.Дубно. Там, окрім звичайного цукрового печива, як от “Лакомка”, “Мамине”, випускають і новинки: серії “Болеро” та “Валютка”. А все завдяки новій італійській штампувальній технології.

Відчуй себе міністром - спробуй цукерки ТМ “Ріконд”

На окрему увагу заслуговують цукерки. Ми виробляємо їх просто неймовірну кількість. Сюди належать: лікерні “Столичні”, “Мідний вершник”.

Окрім того, як і раніше, великою популярністю користуються сухофрукти з грецьким горіхом в шоколаді. І це стосується не тільки традиційного чорносливу, ми використовуємо також курагу, інжир та фініки.

Дуже смачними є фрукти, заспиртовані в шоколаді. Тут і виноград, і алича, і вишня. Кожен знайде щось собі до смаку.

Усім знайома куполоподібна цукерка “Золота нива” трансформувалася у не менш смачні “Чорний граф”, “Лорд”, “Лоліта”, “Фараон”, “Клеопатра - володарка мрій”. А назви які! Величезний вибір помадних цукерок, а ще є цукерки з комбінованою начинкою, з кремовою начинкою, зі збивною начинкою, грильяжні, молочні та багато-багато інших.

Не менш смачною та поживною є вафельна продукція Рівненської кондитерської фабрики. Одним словом, продукція нашої фабрики вашій малечі, безперечно, сподобається!

На роботу запрошується молодь!

14 листопада ВАТ “Рівненська кондитерська фабрика” брала участь у “Марафоні вакансій”, який організував Рівненський міський центр зайнятості. Фабрика презентувала роботу своєї організації і щиро запрошувала випускників професійно-технічних училищ та побутових ліцеїв до себе на роботу. Нестача кадрів на фабриці - одна з головних проблем. Праця на фабриці складна, вона вимагає зосередженості, зібраності, організованості та витримки. Також на фабриці існує таке поняття, як “норма”. І її потрібно виконувати. А не всі це можуть витримати, більшість молоді шукає “легкого хліба”. Ось і існують на фабриці вакансії робочих професій!

11.12.2008Записала Олена СОНЯХ



Рівне-Ракурс №10 від 11.12.2008p. 
На головну сторінку