Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №374 від 11.12.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Унікальна ягода

Журавлина містить дуже корисні речовини. У ній багато калію (116 мг), кальцію (14 мг), фосфору (11 мг), заліза (0,6 мг), марганцю і йоду. У журавлині є такі вітаміни: С (30 мг) і Р (0,1 мг), а також В1 (0,03 мг) та В2 (0,02 мг).

Тому сік з журавлини - чудовий засіб для лікування багатьох хвороб, у тому числі простуди та грипу. Він знижує жар, виводить шлаки і, що найголовніше, посилює дію ліків (антибіотиків і сульфаніламідів) у кілька разів, тому дуже корисно запивати ці ліки саме соком з журавлини. Журавлина - чемпіон із вмісту таніну. Він має особливу здатність збирати в організмі різні хвороботворні бактерії і виводити їх назовні.

Для того, щоб правильно приготувати морс із журавлини, потрібно 2 склянки журавлини розім’яти у ступці або у блендері, відтиснути сік і перелити у посуд, що не окислюється. Шкірки покласти в каструлю, залити двома літрами води й кип’ятити 4-5 хвилин. Відвар злити, процідити, розвести у ньому півсклянки меду та одну столову ложку цукру, додати сік. Перемішати та охолодити.

11.12.2008Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 11.12.2008p. 
На головну сторінку