Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №374 від 11.12.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Позиція

Народні обранці вірять в коаліцію

Нарешті політична ситуація в країні зрушила з мертвого місця. Народні депутати обрали нового спікера, ним став Володимир Литвин. І, вже як голова Верховної Ради, він зачитав постанову про утворення нової коаліції у форматі трьох: БЮТ + НСНУ + БЛ. Між тим, не всі вірять, що вона є дієздатною. Адже за обрання Володимира Литвина проголосувало 244 депутати. Із них: весь БЮТ, “литвинівці”, комуністи, троє “регіоналів” і 40 “нунсівців”. Решта фракції НУНС бачила інший формат коаліції. Втім, депутати, які представляють Рівненщину, вірять в успіх нового союзу.

Так депутат від БЮТ, Юрій ПРОКОПЧУК, переконаний, що у даній ситуації Володимир Литвин був єдиною компромісною кандидатурою.

- У принципі, це дуже добре, що ми підтримали обрання спікера та утворення нової коаліції, - зазначив по телефону із сесійної зали Верховної Ради депутат. - Відтепер у нас є надія на стабільну роботу парламенту. Коаліція проголошена, вона працюватиме, незважаючи на жодні колізії. І найперше ми маємо проголосувати за антикризові закони.

А щодо можливого підписання меморандуму про співпрацю в області, то Юрій Прокопчук зауважив, що тут ініціатива має надходити знизу, від депутатських фракцій БЮТ в районах та містах.

- Ніхто жодних вказівок з Києва не даватиме, - повідомив він.

З оптимізмом у майбутнє нової коаліції дивиться й народний депутат від блоку Литвина Микола ШЕРШУН.

За його словами, Литвин був найкращим варіантом, аби робота парламенту стабілізувалася.

- Литвин - це найдосвідченіший політик, який здатний об’єднати всю Верховну Раду, - переконаний Микола Шершун. - А НУНСу варто взятися за розум і зрозуміти, що іншого виходу немає. Потрібно працювати, а не втягувати Україну в дочасні парламентські вибори, коли на порозі стоїть фінансова криза. Ми їхніх амбіцій аж ніяк не зачепили. Я впевнений, що серед “нунсівців” є розумні люди, які знають, що треба працювати.

Микола Шершун також повідомив, що вони не виставляли своїх претензій на міністерські портфелі.

- Ми, безперечно, братимемо участь при призначенні нових міністрів, - запевнив депутат, - але якщо мені запропонують очолити якесь міністерство, то я відмовлюся. Не для того мене обирали мої виборці.

11.12.2008Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 11.12.2008p. 
На головну сторінку