Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №376 від 25.12.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господиням

Святкове меню: зустрічаймо Новий рік смачно!

Святкове меню: зустрічаймо Новий рік смачно!

2009 рік - рік Жовтого Бика. Отже, якщо бик - свійська тварина, то й зустрічати рік Бика найкраще у колі родини, з рідними та коханими.

До вибору меню господиням та організаторам свята доведеться підійти дуже ретельно. Закуски мають бути різноманітними, тоді й увесь рік буде “повна чаша”. На новорічному столі має переважати рослинна їжа: злакові, зелень, овочі, фрукти. З м’ясом, особливо, з яловичиною, у рік Бика варто бути обережними. Пропонуємо кілька рецеп-тів страв, які стануть окрасою новорічного столу.

Гриби в ніжних вершках

(страва готується і подається в горщику).

Взяти білі гриби - 4-5 шт., ріпчасту цибулю - 1, кріп, петрушку - по 1 пучку, оливкову олію з травами - для смаження.

Для соусу: вершки - 1 склянка (22% жирності), сіль - 1,5 ч. ложки, кориця - 1 ч. ложку, чорний перець - 1 ч. ложку, свіжомолотий чилі - 1/2 ч. ложки, гвоздика - на кінчику ножа, сушений корінь петрушки – до смаку, лавровий лист - 1.

Гриби нарізати великими скибочками. (Кількість грибів - на 3/4 горщика). Ріпчасту цибулю нашаткувати тонкими півкільцями, кріп з петрушкою - подрібнити. Нагріти сковороду, налити трохи оливкової олії. Спасерувати цибулю. Додати гриби. Не закриваючи кришкою, обсмажити гриби протягом 15 хв. Викласти гриби з цибулею в горщик. Зверху викласти зелень. Акуратно перемішати. Додати корінь петрушки і знову перемішати. Зверху покласти лавровий лист.

У вершки додати: сіль, корицю, свіжомолотий чорний перець, чилі, гвоздику. Збити блендером вершки з приправами. Вилити у горщик. Акуратно перемішати з грибами. Накрити кришкою й поставити в духовку на 170° на 30-40 хв. Після цього дістати горщик, перемішати.

Вишукана качка

з ваніллю

Узяти 2 качині грудки, 2 цибулини, 1 моркву, 1 стручок ванілі, 3 помідори, 1чайну ложку цукру, 2 столові ложки рому, сіль, лавровий лист.

Обсмажити грудки. Спочатку покласти на шкіру в суху сковорідку. Якщо жиру вийде надто багато, то зайве злити. Покласти дрібно нарізану цибулю. Обсмажити. Додати стручок ванілі, надрізаний уздовж, цукор і ром. Покласти дрібно нарізану моркву. Потім - помідори. Долити трохи води, посолити, додати лавровий лист. Тушкувати до готовності м’яса. Подавати з рисом.

Курча з медом

та лимоном

Розрізати курча на шматки, обваляти в борошні, обсмажити на вершковому маслі й розкласти на дечці. Посипати меленим червоним перцем і сіллю, полити сумішшю меду та лимонного соку і випікати в духовці 15 хвилин.

Фруктовий салат

в ананасі

Взяти 1 свіжий цілий ананас, 4 ківі, 100 г консервованих вишень, 8 столових ложок ананасового лікеру.

Ананас розрізати вздо-вж навпіл, разом з листям. М’якоть ананаса видалити за допомогою французької ложки - кульками. Ядро ананаса також видалити - воно надто тверде. Кульки ананасової м’якоті покласти в миску, додати до них скибочки очищених ківі, консервовані вишні та лікер. Акуратно перемішати і розкласти фруктовий салат по половинках ананаса. Перед подачею на стіл салат охолодити. Смачного!

25.12.2008



Рівне-Ракурс №10 від 25.12.2008p. 
На головну сторінку