Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №377 від 30.12.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

Володимир ХОМКО: “Разом зробимо Рівне острівцем спокою та стабільності”

Володимир ХОМКО: “Разом зробимо Рівне острівцем спокою та стабільності”

Передноворічні інтерв’ю усіх без винятку посадових осіб більше нагадують звіти. Це зрозуміло - рік минув і є нагода підбити його підсумки. Однак для Володимира ХОМКА ці передсвяткові дні стали фактично першими днями роботи на новій посаді - міського голови Рівного. Тому на початку свого першого інтерв’ю з новим керівником обласного центру автор вирішив розпитати не про результати роботи міста у 2008 році, а дізнатися прогнози Володимира Євгеновича на рік прийдешній.

- На жаль, вони не дуже радісні. Всеукраїнська криза наше місто ще серйозно не зачепила, відповідно, головні її біди, на жаль, ще попереду. Я маю на увазі проблеми з бюджетом, роботу великих підприємств (для Рівного особливо актуальною є ситуація із ВАТ “РівнеАзот”), майбутнє будівельної галузі, зростання безробіття, труднощі малого бізнесу. Це далеко не весь перелік тих проблем, які будуть на порядку денному в наступному році. У багатьох містах східної України ситуація дуже складна вже сьогодні. Однак, сподіваюся, що для Рівного наслідки економічної кризи будуть не настільки важкими, як у інших регіонах держави. Річ у тому, що наше місто більше спирається на середні та дрібні підприємства, а вони набагато швидше пристосовуються до нових умов, ніж гіганти індустрії. До того ж, у складних економічних умовах наші люди навчилися досить непогано орієнтуватися і пристосовуватися до них. Головним завданням міської влади в умовах кризи вважаю спокійну роботу і забезпечення максимальної прозорості її дій. Останнє - дуже важливо для самої влади.

- Володимире Євгеновичу, чим найбільше запам’яталися перші дні Вашої роботи на посаді міського голови?

- Величезною кількістю офіційних заходів, на яких мер повинен бути присутнім. Як тільки буде повністю сформована нова команда заступників, таких заходів у моєму графіку стане набагато менше, а часу на вирішення проблем більше. Багато спілкуюся з громадськістю, особливо з молоддю, в якої дуже багато гарних цікавих ідей. Розробляємо цілу низку проектів, які дадуть змогу навіть в нинішні важкі часи суттєво покращити життя рівнян, ну й, звісно, вирішую кадрові питання.

- Пане Хомко, що б Ви побажали мешканцям міста у наступному році?

- Спокою, рівноваги у почуттях, любові, особливо до своїх рідних та близьких. Я вважаю, що головне в житті людини - це її сім’я. Я буду прагнути, аби Рівне стало острівцем спокою та стабільності в бурхливому морі криз та негараздів.

З Новим Роком, дорогі рівняни!

30.12.2008Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 30.12.2008p. 
На головну сторінку