Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №378 від 05.01.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Смачного!

Різдвяні страви

Кутя Із чистих цілих зерен пшениці варять на воді звичайну розсипчасту пісну рідку кашу, прохолоджують, підсолоджують за смаком. Краще використовувати для цього тільки мед, але частину його з метою економії можна замінити і цукром. Окремо, у спеціальному посуді, в макітрі, розтирають мак до одержання макового молочка, додають мед, перемішують до однорідної маси і додають до каші. Можна розтерти мак і в м’ясорубці, і в ручній машинці “Мрія”. Якщо пшенична каша густа, її треба розбавити охолодженою кип’яченою водою. В останню чергу додають подрібнені ядра волоських (грецьких) горіхів.

Заливне з судака

по-українському

Необхідні продукти: на 2 кг судака - по 1 кореню моркви, петрушки й селери, 1 цибулину, 200 г хріну, 200 г зеленої цибулі, 1 лавровий листок, 10 зерен перцю, 8 г желатину, сіль - за смаком.

Спосіб приготування: судака очищають, промивають, розбирають на філе, розрізують на порціонні шматки, кладуть у каструлю з решіткою, додають очищені й нарізані моркву, петрушку, селеру й ріпчасту цибулю, перець горошком, лавровий лист, солять, заливають холодною водою й варять до готовності. Варену рибу дістають з бульйону, охолоджують й викладають на блюдо. Рибний бульйон продовжують варити з кістками й плавниками. Готовий бульйон проціджують, з’єднують з розмоченим желатином, тертим хріном і нарізаною зеленою цибулею. Потім цим бульйоном заливають судака й після того, як він остигне, ставлять у холодильник.

05.01.2009



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2009p. 
На головну сторінку