Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №379 від 15.01.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Післямова

Новий рік - нові сподівання

Дивним чином так склалося, що минулий рік став майже для усіх спортивних клубів Рівного роком певних кардинальних змін. Для когось зміни ці були зі знаком “плюс”, для когось - із діаметрально протилежним “мінусом”.

Спробуймо згадати ці зміни, а де вдасться, зрозуміти їх можливі наслідки.

Залишився лише один

Перед стартом нового сезону флагман баскетболу Рівненщини отримав нового спонсора (ВАТ “Рівнеазот”) та нових гравців. Серед них – троє легіонерів. Вже перші матчі серба Далібора Д’япи у майці “Пульсару” зробили його лідером команди. Чого лише варті два переможні очки у домашній грі проти сумського “Хімпрому”.

Проте серб зі скандалом покинув клуб, згодом шукати кращої долі подався і російський легіонер Володимир Бєлов. У результаті з трьох запрошених легіонерів продовжує радувати команду своїми успіхами лише Павло Улянко.

Упродовж першої половини сезону рівняни втратили декілька важливих перемог на останніх хвилинах і наразі мають у своєму доробку лише на один виграш більше, аніж аутсайдер чемпіонату, БК “Полтава”.

Безумовно, друга частина сезону стане для “помаранчевих” не менш складною. Проте вболівальники не втрачають віри в команду, і це - найголовніше.

Коли зацвіте “Верес”?

І чи зацвіте?

Після більш-менш вдалої першої половини сезону 2007-2008, навесні минулого року “Верес” віддавав очки усім без виключення суперникам. Зміни не забарилися: змінилося керівництво, змінився тренер, змінилися виконавці. Перша гра сезону 2008-2009 проти ФК “Коростень” стала справжнім розчаруванням - поразка 0:1. Проте згодом справи команди пішли краще. Очевидним став і прогрес у грі.

Лише ближче до середини чемпіонату “Верес” здав позиції у турнірній таблиці. Хтозна, можливо, не так через неякісну гру, як через проблеми з фінансуванням. Адже тривалий час гравці команди не отримують заробітної плати. А тут ще й світова фінансова криза нагодилася...

Хоча, слід зазначити, що за юними даруваннями команди вже слідкують більш заможні клуби.

Усе життя – суцільні зміни

Для шанувальників рівненського спідвею щорічні зміни – вже не в новинку. Декілька останніх сезонів представляти Україну на міжнародних змаганнях щораз береться новий клуб: “Рівне-Україна”, “Ураган”, “Спідвей-Р”, тепер от - “Каскад”. Причому створення жодного клубу не обійшлося без гучних заяв та гарячих суперечок. Новий сезон у польській лізі, де вже отримав дозвіл виступати “Каскад”, розпочнеться у квітні. І лише після першої гонки можна буде хоч якось відповісти на запитання: що буде цього разу?

(Початок. Закінчення в наступному номері)

15.01.2009Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 15.01.2009p. 
На головну сторінку