Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №201 від 18.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бачили очі, кого вибирали

Депутати не мають про що звітувати?

У результаті проведеного моніторингу Рівненська обласна громадська організація “Комітет виборців України” встановила, що більшість депутатів обласної, міських та районних рад навіть в останній рік своїх повноважень не хочуть розповідати виборцям про свою депутатську діяльність.

Як повідомили з інформаційного відділу Рівненського КВУ, у звітах голови облради та його першого заступника про депутатську діяльність у 2004 році, які були опубліковані відповідно в газетах “Замкова гора” (Острог) та “Надслучанський вісник” (Березне), фактично відсутня інформація не лише щодо звітності депутатів, а й взагалі про роботу органів місцевого самоврядування. Наприклад, повністю відсутня інформація про звітність депутатів місцевих рад у Корецькому, Демидівському, Рокитнівському, Гощанському, Рівненському та Костопільському районах. Лише декілька з 53 депутатів подали інформацію про проведення ними звітів.

Як повідомив голова РОГО “КВУ” Микола Грищенко, за новим виборчим законом, який передбачає вибори депутатів місцевих рад на пропорційній основі, депутати будуть обиратися за партійними списками і відповідати за іхні дії чи бездіяльність буде вже партія, яку представляють депутати. Тому зараз персонально називати депутатів і зачіпати те, на що впливати вже немає можливості, є зайвим. За словами Миколи Грищенка, є депутати облради, які за три з половиною роки не з’явилися на своєму окрузі, не провели жодного прийому виборців та жодного звіту перед своїми виборцями.

18.08.2005ПРЕС-ТАЙМ



Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2005p. 
На головну сторінку