Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №380 від 22.01.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Соціум

Виплатять - не виплатять...

Незважаючи на нестабільну ситуацію в країні, пенсії будуть виплачуватись у повному обсязі й вчасно. “Фінансування відбувається відповідно до графіку пенсійних виплат, - наголошує заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області Адам ШИ-МЕРЛЮК. - Ніякої зупинки поки що не передбачається. Пенсійний фонд працює у звичному йому режимі”.

Хоча й українська економіка переживає кризу, усі планові показники виплати пенсій забезпечуються в повному обсязі. Пенсії та грошові допомоги за поточний місяць у Рівненській області почали виплачувати з четвертого січня. Станом на 16 січня на виплату пенсій було проведено 194,6 мільйона гривень. Пенсії профінансували для

250 460 пенсіонерів, або 80,5 відсотка загальної чисельності осіб, які отримують щомісячні пенсійні виплати.

На відміну від рівненських, київські експерти роблять власні невтішні висновки: “Україна на межі зовнішнього та внутрішнього дефолту. Грошей немає. Пенсійний фонд - банкрут”, - заявляє директор інституту трансформації суспільства Олег СОСКІН. Теперішня ситуація по всій Україні є критичною. Експерти вважають, що заплановані надходження з державного бюджету до Пенсійного фонду цьогоріч, очевидно, отримати не вдасться. На післякризовий період, коли економіка вийде на більш-менш стабільний рівень, доведеться відкласти й питання щодо збільшення розміру пенсій. Зважаючи на це, оптимізм працівників Пенсійного фонду України в Рівненській області є незрозумілим.

Можливо, просто не потрібно “забігати” так далеко, в Київ, а варто вірити своїм, рівненським експертам, які стверджують: виплатимо у заплановані строки та у запланованій послідовності. У першу чергу виплата пенсій буде здійснюватись інвалідам війни, учасникам бойових дій, членам сімей загиблих військовослужбовців, непрацюючим інвалідам та одержувачам пенсії у зв’язку з втратою годувальника. Останні у цьому списку - працюючі пенсіонери. Але все-таки й вони отримують гроші - поки що.

22.01.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 22.01.2009p. 
На головну сторінку