Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №380 від 22.01.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини з районів

І у нас є страуси

Тепер і на Рівненщині з’явилися страуси. Представників найбільших у світі птахів завезли до нас із Тернопільської області. Ризикований бізнес-проект і реалізацію з вирощування страусів на Костопільщині взяло на себе підприємство ТОВ “Ірма-Агро”.

Для перебування птахів в умовах, наближених до природних, створено спеціалізовану племінну ферму. Наразі нове помешкання освоюють 24 південноафриканські чорношиї і голубошиї страуси.

Нова лінія

Незабаром на Березнівському фарфоровому заводі планується введення новації - розпочнеться монтаж лінії із подачі слюди. Для нормального і успішного функціонування підприємства закуплено необхідне обладнання. І вже сьогодні керівництво заводу проводить для своїх працівників навчання - для поліпшення їхньої кваліфікації.

Нікому не потрібно

Двічі поспіль Острозька міська влада не змогла продати оран-жерею - відокремлене приміщення, до складу якого входять котельня, теплиця і магазин. Навіть після зниження на 30 відсотків початкової вартості лоту, повторний аукціон не відбувся, адже на участь у ньому не надійшло жодної заявки.

Умовами продажу передбачено, що його пряме використання визначить сам покупець, який при цьому зобов’язаний протягом трьох років створити робочі місця.

Продовжуємо колядувати

З метою відродження і збереження звичаїв та традицій українського народу, нещодавно у Демидівському районному будинку культури відбувся районний фестиваль колядок та щедрівок “Різдвяна зірка”. Участь у ньому взяли 16 колективів, працівників культури Демидівщини.

У рамках заходу колективом районного будинку культури представлено театралізоване дійство “Зима йде - свята веде”, колективом Рогізненського будинку культури - вертепне дійство “Нова радість стала”.

Роботу для молоді забезпечать

Цього тижня завершився останній етап програми “Молодіжна адміністрація”. Соціальне значення працевлаштування молоді ставить проблему молодіжного безробіття на одне з перших місць у державній молодіжній політиці. Адже на сьогоднішній день половина безробітних - молодь віком до 30-ти років.

За підсумками програми, з 16 молодих людей, які виявили бажання працювати на державній службі, 10 пройшли стажування у відділах та секторах Сарненської райдержадміністрації. Після стажування двоє учасників зараховано до кадрового резерву.

Жартівник зупинив потяг

На 13 хвилин затримали відправлення дизель-потяга “Здолбунів-Сарни-Буськ” зі станції Костопіль, оскільки касир повідомила правоохоронців, що у вагоні перебуває невідомий зі зброєю. Згодом з’ясувалося, що “злочинцем” став нетверезий юнак, у руках якого виявили муляж пістолета “Магнум-Пітон”. Через добу затриманого “невдаху-жартівника” відпустили з райвідділу міліції - за відсутністю складу злочину.

22.01.2009Алла БІДЮК за матеріалами прес-служб райдержадміністрацій



Рівне-Ракурс №10 від 22.01.2009p. 
На головну сторінку