Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №380 від 22.01.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наслідки

ДАІшники провокують таксистів, Хомко обіцяє допомогти

ДАІшники провокують таксистів, Хомко обіцяє допомогти

Ще не встигло підсохнути чорнило на папері від написання нового транспортного закону, а результати вже говорять за себе. Введення нових астрономічних штрафів найбільше “відпочило” на таксистах і загнало їх у глухий кут.

Корективи нових законів тримають таксистів на грані передстрайкового настрою. Як пояснив керівник Професійної спілки таксистів в Рівненській області Олег ПОЛІЩУК, всі дороги ведуть до місця стоянок таксі, яких у Рівному мізерна кількість. Та й ті 22 стоянки, які передбачені розпорядженням міського голови від 2007 року, не обладнані належними дорожніми знаками. “Працівники ДАІ свідомо провокують водіїв таксі на акт громадської непокори. Власне, вони накладають штраф у розмірі 240 гривень за стоянку в недозволеному місці. У свою чергу водії захищаються, показуючи “праівникам дороги” розпорядження із вказаними місцями зупинки, а ті відверто “посилають” їх... у міську раду “розбиратися”, - ділиться наболілим пан Олег.

Рівненські таксисти ставлять перед місцевими чиновниками три основні вимоги, які вони мають виконати у десятиденний термін: скасувати незаконні штрафи, здійснювати належний контроль над таксистами-нелегалами та обладнати місця стоянок. “У разі непорозуміння ДАІ з владою ми влаштуємо мітинг, який згодом може розгорітися всією Україною і стати соціальним зривом”, - наголошує голова правління громадської організації “Спілка водіїв” Сергій ОВЧИННІКОВ.

При цьому міський голова Рівного Володимир ХОМКО про передстрайковий настрій таксистів дізнався від журналістів. “Я не відкидаю існування цієї проблеми. Вона існує, є гострою й болючою. Проте для вирішення поставленого питання особисто до мене “Спілка таксистів” не зверталася”. Керманич міста обіцяє віднайти якнайшвидший компроміс проблеми. “Кошти з бюджету міста виділимо”, - пообіцяв Володимир Євгенович.

22.01.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 22.01.2009p. 
На головну сторінку