Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №381 від 29.01.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кабмін

Опозиція б’є по пенсіонерах, аби дошкулити уряду

Дивна в нас, прости Господи, “опозиція”. Це у всьому світі вона робить усе, щоб було краще для народу, а конкурентам при владі - гірше. У нас же стратегія політичних сил, які опинилися поза коаліцією, дещо інша - робити все, щоб зле було народові, а з ним - і уряду. Вочевидь, саме цією логікою користувалися 16 січня цього року представники фракцій Партії регіонів та пропрезидентської частини НУ-НС (остання фракція діє за приказкою “коня кують і жаба лапку тиче”), коли провалили прийняття надзвичайно потрібного для простих людей соціального законопроекту №3556 “Про внесення змін до деяких законів щодо пенсійного забезпечення”.

Нагадаємо, що урядовий законопроект покликаний забезпечити безперебійну виплату пенсій з Пенсійного фонду. Нардепи, які не голосували за документ, мабуть, міркували так: для чого підтримувати вчасне забезпечення людей пенсіями, адже тоді уряд на чолі з Юлією Тимошенко зможе добре виконувати свої функції? Для політиканів із Верховної Ради головним завданням є якраз зворотне - ставити палиці в колеса роботи Кабінету Міністрів України.

Щоб гарантувати виплати та мінімізувати ризики, уряд Юлії Тимошенко розробив у цих непростих умовах найбільш прийнятну схему, за якої гроші до Пенсійного фонду мають “перекидатися” з держбюджету. А цього нашим доморощеним опозиціонерам зовсім не треба. Вони ж особисто хочуть “ощасливити” народ і обов’язково при владі! Якщо ж їх цей народ відправляє в опозицію, вони намагаються помститися йо-му. Така ось любов до народу.

Політологи вже оцінили такий недружній вчинок по відношенню до пенсіонерів з боку опозиції. Експерт Володимир Поляков стверджує, що своїм неголосуванням Партія регіонів та президентська частина НУ -НС намагаються спровокувати колапс пенсійного забезпечення в країні для того, щоб зруйнувати високі соціальні стандарти, запроваджені урядом Юлії Тимошенко.

Уряд забезпечить своєчасну виплату зарплат бюджетникам та пенсій громадянам, - запевняє Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Вона також зазначила, що порушення виплат пенсій та зарплат бюджетникам у окремих містах та районах є необґрунтованим, адже місцеві і центральний бюджети мають повне наповнення. Тимошенко наголосила, що це питання буде взято під її особистий контроль так само, як і ситуацію з виплатою зарплат на підприємствах з приватною формою власності. “Держава, безумовно, не може залишити в цей важкий час людей”, – зауважила вона.

Прем’єр також повідомила, що Міністерство праці та соціальної політики відкрило цілодобову гарячу лінію з питань виплати пенсій і зарплат. При цьому Юлія Володимирівна доручила відкрити відповідні лінії у кожній облдержадміністрації.

Тимошенко також проінформувала, що вже завершено всі виплати пенсій за січень 2009 року. “Оскільки йдуть надходження до Пенсійного фонду, немає жодних підстав думати про те, що з’явиться якась маленька нестабільність у цьому секторі, у зв’язку зі світовою фінансовою кризою”, - запевнила Прем’єр-міністр.

29.01.2009Георгій ПУШКАШ



Рівне-Ракурс №10 від 29.01.2009p. 
На головну сторінку